Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Българските олимпийци са морална и духовна опора на нацията

Спорт

Кралев: Българските олимпийци са морална и духовна опора на нацията

Снимка:

Министърът на младежта и спорта с поздравителен адрес по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави българските спортисти по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

„За мен е удоволствие и чест да Ви поздравя по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец!”, пише в поздравителния адрес на министъра.

Ето и целия текст:

УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ,

РЪКОВОДИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА СПОРТА,

От 1948 г. с решение на Международния олимпийски комитет на този ден целият свят чества зараждането на съвременното олимпийско движение и учредяването на Международния олимпийски комитет по идея на Пиер дьо Кубертен в Париж на 23 юни 1894 г. Тогава се взима решението за възраждане на Олимпийските игри. 

България е една от 14-те държави, участвали в първата съвременна Олимпиада в Атина през 1896 г. Благодаря на всички български спортисти и техните треньори, които са защитавали честта на нашата страна на летни и зимни олимпийски игри. Всички ние се гордеем с Вашите  победи и рекорди. И до днес Вие сте пример за най-младите ни състезатели.

2020 г. се оказа голямо изпитание за целия спортен свят. Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август тази година, но поради пандемията от коронавирус Олимпиадата бе отложена за лятото на 2021. Това бе правилното решение, защото здравето на атлетите е по-важно от всичко!

Искам да пожелая успех на всички наши олимпийци! През изминалите трудни месеци за цялото общество Вие показахте, че сте отговорни граждани и големи личности, които могат да бъдат морална и духовна опора на нацията. Сигурен съм, че полагате големи усилия, за да се  подготвите по най-добрия начин и да представите достойно България на Олимпиадата догодина. За атлетите ни, на които предстоят битки за квоти, убеден съм, че Вие можете и ще дадете всичко от себе си, за да изпълните най-голямата мечта за всеки спортист – участието на Олимпийски игри.

Пожелавам на всички наши спортисти здраве и бъдещи успехи!

Честит празник!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още