Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев даде старт на ремонта в залата за лека атлетика в Добрич

Спорт

Кралев даде старт на ремонта в залата за лека атлетика в Добрич

Кралев даде старт на ремонта в залата за лека атлетика в Добрич - Tribune.bg
Снимка:

Зала "Добротица" е център на редица спортни състезания

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното стартиране на ремонтните дейности на лекоатлетическата зала в Добрич. След проведена обществена поръчка от Министерството на младежта и спорта, на стойност 369 762,36 лв., през м. г. беше определен изпълнителя на ремонтните дейности на залата от фирма Арете строй ЕООД.

„Българският спорт дължи много на тази зала, тъй като години наред тя обезпечаваше всички нужди на лекоатлетите за зимната подготовка. След като през миналата година приключи ремонтът на „Асикс Арена“, сега вече може да започнем да реконструираме и тази зала. Аз имам много сантименти тук, защото тук съм се състезавал и съм тренирал“, каза министър Кралев.

В залата за лека атлетика присъстваха кметът на Община Добрич Йордан Йорданов, Областният управител Красимир Кирилов, Пламен Трифонов – управител на фирмата, която е изпълнител на бъдещите ремонтни дейности, както и младежи и деца, които провеждат тренировките си там.

Основната цел на проекта е подобряване на материално-техническото състояние на спортната база в гр. Добрич като предпоставка за развитието на спорта, както за професионални спортисти, така и спорта за всички, включително и за хора с увреждания.

Ремонтът се предвижда да бъде започнат в началото на април, като е съобразен с тренировъчната програма на спортистите, които тренират в залата.

„Срокът, който ние сме поели за изпълнение на ремонта, е 40 дни. Вече 10 години се занимаваме с ремонти на спортни обекти. Нескромно мога да кажа, че сме една от водещите фирми на пазара, що се касае до спортни съоръжения“, посочи Пламен Трифонов.

Лекоатлетическата зала „Добротица“ ще се осъвремени и модернизира, с цел създаване на условия за интегриране на групите в неравностойно положение, както и за провеждане на национални и международни състезания.

„Благодаря на екипа на министър Кралев за цялото съдействие около залата. Аз съм тренирал тук. Моите деца също ще тренират тук. Така че, това е атестат, че трябва да продължим да поддържаме залата в едно добро и професионално състояние. С тези поетапни проекти, колкото и да са лесни или трудни, ние доказваме, че грижата за спортистите на Добрич и на областта, и на България са едно от най-важните неща, които трябва да плануваме за години напред“, коментира кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито.

Строителните работи обхващат лекоатлетическата зала на площ от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс.

На пистата, която е силно амортизирана, ще бъде положена нова настилка от полиуретан. Пистата и секторите ще бъдат оразмерени и разчертани със специална машина и боя според изискванията на Международната федерация по лека атлетика. В залата ще бъдат монтирани нови съоръжения за дълъг, троен и овчарски скок със сертификат от федерацията. Поетапно ще бъдат ремонтирани и съблекалните. Спортистите ще разполагат и с ново оборудване за тласкане на гюле. Зала "Добротица" е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир "Академика" и други.

Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането залата ще може да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.

През изминалата година бе направено и отопление на закритата писта в Сливен, изцяло ремонтирана беше зала "Асикс арена", която също е с 200-метров атлетически овал. Реконструкцията на съоръжението продължи около 1 година и струва над 7 милиона лева.

Предстои ремонт на стадион "Академик" в София, който заедно с "Асикс арена" ще се превърне в център на леката атлетика.

През декември бяха открити и двете обновени закрити лекоатлетически писти в Пловдив на обща стойност 664 000 лева.

В Кюстендил в момента също се ремонтира закритата писта по лека атлетика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети