Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Имаме успешно сътрудничество с Международната и Българската тенис федерации

Спорт

Кралев: Имаме успешно сътрудничество с Международната и Българската тенис федерации

Кралев: Имаме успешно сътрудничество с Международната и Българската тенис федерации - Tribune.bg
Снимка:

Министърът се срещна с президента на ITF Дейвид Хагърти

Сътрудничеството между Министерство на младежта и спорта, Международната и Българската тенис федерации е много успешно. Това посочи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който проведе среща с президента на Международната тенис федерация (ITF) International Tennis Federation Дейвид Хагърти.

„Заедно с Хагърти обсъдихме четвъртото издание на тенис турнира от сериите АТП 250 Sofia Open, който ще се проведе в зала „Арена Армеец” от 3 до 10 февруари 2019 г. Президентът на Международната тенис федерация посочи, че турнирът е важен и изключително полезен и вдъхновяващ за младите хора, които ще имат възможност да гледат на живо играта на едни от най-добрите тенисисти в света“, съобщи Кралев във Фейсбук.

„Двамата разисквахме темата за сериозните проблеми с уреждането на мачове и черното тото, които има в тениса, като Хагърти изказа задоволство, че в последно време подобни случаи намаляват. Също така дискутирахме последните промени в световния тенис, бъдещите предизвикателства пред спорта, както и развитието му сред подрастващите на национално и световно ниво. Считам, че сме в отлични отношения с Българската федерация по тенис, която се справя много добре с работата си, особено с подрастващите. За това и получават нашата подкрепа“, посочи министърът.

Той е запознал госта си и със съвместните програми за хора с увреждания и „Тенисът – спорт за всички“, които ММС реализира с БФТ. Спортното министерство обръща сериозно внимание на детско-юношеския тенис, поради което е създадена и тази програма.

На срещата присъстваха още президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков, турнирният мениджър на Sofia Open Катерина Генова, изпълнителният директор на Националния тенис център Георги Дончев и адвокат Елена Тодоровска.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети