Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Как БФС "изпраха" съдиите от скандала на "Лаута"

Спорт

Кралев: Как БФС "изпраха" съдиите от скандала на "Лаута"

Кралев: Как БФС изпраха съдиите от скандала на Лаута - Tribune.bg

„Четвърти ден от Черно море продължават да чакат извинение  или поне обяснение от отговорника за VAR Петър Петров за скандала на "Лаута",  при който Локо (Пд) вкара гол от очевидна засада и той не бе преразгледан.

В официалната страница на клуба във Фейсбук, за четвърти пореден ден публикуват „снимка" на момента на паса преди попадението, като "моряците" искат мнение от отговорника за VAR Петър Петров. "Ден Четвърти: Защо г-н Петров?”е написано над поста в социалната мрежа.

Официалната причина, която изтъкнаха от световно известната фирма HAWK-EYE е лошото осветление и бледите линии на "Лаута", които на практика не позволяват да се пуснат линиите на засадата . По този начин от фирмата “изпраха” съдиите Волен Чинков и Денис Соколов,

които работеха през този мач във ВАР-вана и допуснаха грандиозния гаф. Така вината като че ли се прехвърли върху президента на Локо (Пд), който не е монтирал осветлението на трибуна "Спортклуб" и скандалните съдии продължават да получават наряди. Чинков и Соколов ще бъдат във VAR-вана в Кърджали на мача Арда - ЦСКА. Засега аут е само Красимир Миланов, асистентът, който допусна грандиозния гаф и не вдигна флага. Освен всичко друго той е на 5 метра от линията на засадата, което е абсолютно недопустимо за Ефбет Лига.

Май всичко изглежда Ок !

Да, ама не !

Истината за VAR е спестена. Защо никой не се сеща, че при същите условия (от 21,15 часа, на осветление) се игра и предното домакинство на Локо (Пд) срещу Левски. В този мач имало ли е VAR за засади? И ако не, както е най-вероятният отговор, то представяте ли си какво щеше да стане при подобен скандал?!

Специалистите са категорични, че в Наредбата е записано, че при лоша видимост на линиите заради снеговалеж или друга форсмажорна причина (както в случая слабото осветление и тъмнината около далечната тъчлиния на "Лаута"), мачът не се отлага или прекратява, а продължава без използването на системата VAR за определяне на засадите. Като за целта съдиите, отборите, журналистите и зрителите задължително биват уведомени!

Какво пречеше всичко това да бъде съобщено, още преди мача на Локо Пд с Левски?

Кой ще понесе отговорност за спестената истина?

Защо съдиите на мача Локо Пд - Левски не са уведомени, че ВАР за този мач няма?

Защо съдиите на мача Локо Пд - Черно море не са уведомени, че ВАР за този мач няма, още повече, че съдийски наблюдател на Лаута е самият Петър Петров?

Защо лицензионната комисия не е уведомена от отговорника за ВАР в БФС, че системата няма как да работи при вечерните домакински мачове на Локо, заради лошото осветление на Лаута?

Какво са чакали всички, за да се задействат, като е ясно, че все на един мач на Лаута, гол от спорно положение за засада все ще има?

Защо всички премълчават вината на основния отговорник за ВАР системата в БФС, Петър Петров?

Кой и защо пази Петър Петров години наред в българското съдийство?

Все въпроси, на които от БФС трябва бързо да отговорят, защото иначе става безсмислена огромната инвестиция, която се направи във VAR системата в последните години. Футболните хора продължават да вярват, че ВАР носи справедливост и може да минимизира грешките на реферите.

А дали е така, с тези ръководители на българското съдийство?

В България, всяко чудо за три дни. Сега, вече четвърти ден, ВАР отговорника в БФС се е снишил и чака бурята да отмине. Някой следващ скандал ще “захлупи” неговия  с ВАР системата. Я този с дербито Левски -ЦСКА, я някой друг. Все ще има нещо…

Сега пита Черно море. Утре ще пита някой друг. Но крайно време е да почнат да питат всички!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети