Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Министерството не може да финансира клубове чрез БФС

Спорт

Кралев: Министерството не може да финансира клубове чрез БФС

Кралев: Министерството не може да финансира клубове чрез БФС - Tribune.bg

БФС трябва да възстанови 144 510 лева на държавата

"Министерството на младежта и спорта /ММС/ не може да финансира клубове чрез Българския футболен съюз /БФС/ предвид констатацията на приключилата проверка, според която БФС трябва да възстанови 144 510 лева на държавата за нецелесъобразно изразходване на средства по две програми и един договор с ММС", изтъкна на парламентарен контрол  спортният министър Красен Кралев. Основната част от претендираната сума от спортното ведомство е за наем на стадион "Черноморец" за провеждането на Европейското първенство за юноши през 2015, като според проверката стадионът е бил нает за по-дълъг от нужния период, докато от БФС отричат това.

Ръководството на БФС отхвърля решенията на проверката и твърди, че не е имало нецелесъобразно изразходване на средства. Така казусът най-вероятно ще бъде решен от съда.

Министър Кралев посочи от парламентарната трибуна как държавата е подпомагала футболните клубове в последните години.

"По програмите „Развитие на детския спорт“, „Спорт за децата в свободното време“, „Децата и спортния клуб“ и „Спорт за деца в риск“, право да кандидатстват имат всички спортни клубове, членове на лицензирани спортни федерации, отговарящи на изискванията, като няма ограничения и различни изисквания за футболните клубове. Кандидатите трябва да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към държавата и да нямат задължения към ММС по договори, чийто срок е изтекъл. За последните пет години от 2016г. до 2020г. включително по тези програми са финансирани 25 проекта от общо 69 подадени проекта на футболни клубове, а 8 проекта на футболни клубове за 2020 г. са в процес на разглеждане“, уточни Кралев. По думите му ММС продължава да реализира тези програми и футболните клубове и други клубове могат да кандидатстват и през следващите години.

Спортният министър подчерта, че ММС администрира и две национални програми за младежта - Национална програма за младежта 2016-2020 и Национална програма за изпълнение на младежки дейности, но по тях футболните клубове не са кандидатствали за 2020г.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети