Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев награди националния ансамбъл по художествена гимнастика за медалите от Световното първенство

Спорт

Кралев награди националния ансамбъл по художествена гимнастика за медалите от Световното първенство

Кралев награди националния ансамбъл по художествена гимнастика за медалите от Световното първенство - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика за успехите им на Световното първенство в Баку, Азербайджан.

Възпитаничките на треньора Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха без грешка двете си композиции и в двата състезателни дни.  В многобоя те завоюваха бронзово отличие, като получиха сбор от 58.000. На първа позиция се нареди отборът на Русия. Оценките, които получиха рускините предизвикаха множество коментари.

Именно темата с ощетяването на българския ансамбъл обсъдиха министър Кралев и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева. Двамата пожелаха на „Златните момичета“ да изиграят перфектни съчетания на Летните олимпийски игри в Токио през 2020 г., за да попаднат сред медалистите на най-големия спортен форум.

Почетни плакети получиха и главният треньор на ансамбъла Весела Димитрова и помощник-треньорът Михаела Маевска. Весела Димитрова сподели плановете си за участия в състезания през олимпийската година. Тя започва работа по новите съчетания на българския ансамбъл, с които момичетата да впечатлят по време на игрите в Токио.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева благодари на министър Кралев за подкрепата в залата по време на шампионата в Баку.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати