Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев настоя за повече прозрачност по харчовете на УАДА

Спорт

Кралев настоя за повече прозрачност по харчовете на УАДА

Кралев настоя за повече прозрачност по харчовете на УАДА - Tribune.bg

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев за последен път участва в онлайн заседанието на управителния съвет на Световната антидопингова агенция (УАДА) в качеството си на експерт-министър от страна на ЕС.

Той е представил координирана позиция на правителствата от всички континенти по финансовите въпроси, свързани с неизплащането на годишните вноски към агенцията. Поискал е повече прозрачност при изплащането на средсва към президента, вицепрезидента и външните експерти. Приканил е УАДА да продължи да следи спестяванията в следствие от последиците причинени от COVID-19 и да представи допълнителна информация.

Позицията на Кралев бе най-високата, която се заемаше в момента от българин в света на спорта. Той два пъти бе в борда на Световната антидопингова агенция след избори, един път като министър (ноември 2017-януари 2019 г.), а вторият път като експерт-министър (ноември 2019-май 2021 г.).

Позицията експерт министър е лична, изборна и не се наследява по национален принцип, поради което през септември ще се проведат избори в работна група "Спорт" към Съвета на ЕС.

Следващото заседание на управителния съвет на УАДА в Бризбейн (Австралия), ако пандемичната обстановка го позволява.


Топ новини

виж още
Актуална тема