Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев присъства на контролно на националния отбор по художествена гимнастика

Спорт

Кралев присъства на контролно на националния отбор по художествена гимнастика

Голяма цел пред индивидуалните състезателки е спечелването на две квоти за Олимпийските игри

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното контролно на националния отбор по художествена гимнастика – жени и ансамбъл.

Контролното състезание се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ и на него композициите си показаха момичетата от основния и разширения състав индивидуално и ансамбъл. Победителка в надпреварата стана Невяна Владинова, която събра общ сбор за 4-те си композиции 79,400 т. В челната тройка са Татяна Воложанина със сбор 76,200 т. и Катрин Тасева – 73,350 т.

Председателят на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира пред медиите, че въпреки ранния етап на подготовка, тя е много доволна от играта, която показват момичетата.

„Невяна Владинова е в прекрасна форма за този период. Може би за много хора голямата изненада е Татяна Воложанина, която е с едни от най-сложните композиции в трудност с тяло и успява да достигне дори рускините. Тя е с травма, която ще лекуваме според мнението на лекарите. Катрин Тасева изкара много тежък вирус. Днес е третата ѝ тренировка и не бяхме сигурни дали да участва на това контролно, но тя сама пожела да се включи“, сподели Раева. Тя изрази своето удовлетворение от представянето на Петя Борисова, Вая Драганова, Лъчезара Петкова и Анна Келман. Тази година са вложени много усилия съчетанията на момичетата от националния отбор да бъдат конкурентни на най-добрите гимнастички в света. Голяма цел пред индивидуалните състезателки е спечелването на две квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Ансамбълът също демонстрира новите си композиции, които постоянно търпят развитие и усложняване. В съчетанието с обръчи и бухалки играят Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, а в съчетанието с топки на мястото на Зафирова се включва Камелия Стоилова. За съчетанията на ансамбъла Илиана Раева коментира, че са много различни и по-трудни от досегашните и е нужно време, за да бъдат изработени. За Елена Бинева, която не игра с ансамбъла днес, предстои 2-месечно възстановяване от стара травма. „Ще спазим лекарското предписание, тъй като Елена ни е нужна за Световното първенство и Олимпийските игри“, изтъкна Раева. Първото състезание за ансамбъла ще бъде Световната купа в Пезаро.

Боряна Калейн също пропусна днешното контролно, тъй като по лекарска препоръка е в 10-дневна почивка след извършена процедура, но се намира в много добра форма сподели Илиана Раева.

Утре за Москва заминава Невяна Владинова, която ще се включи в първото голямо състезание за годината – Гран При Москва. С нея пътува и Татяна Воложанина, която ще вземе участие в съпътстващия го силен международен турнир.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети