Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев проведе телефонен разговор с турския спортен министър Мехмет Мухарем Касапоглу

Спорт

Кралев проведе телефонен разговор с турския спортен министър Мехмет Мухарем Касапоглу

Снимка:

Двамата обсъдиха бъдещо сътрудничество между двете държави в областта на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе телефонен разговор с турския си колега Мехмет Мухарем Касапоглу.

Спортните министри обсъдиха в детайли как двете държави са се справили с предизвикателството COVID-19 и обсъдиха плановете за рестарт на всички спортни активности. България и Турция се намират в сходно положение и поетапно възобновяват дейностите.

Министър Касапоглу поздрави българското правителство за това, че се е справило по прекрасен начин в борбата с коронавируса и извънредното положение в страната е дало резултати, които са видими от малкия брой заразени, съобщиха от Министерството на спорта.

Двамата министри обсъдиха подновяването на футболните първенства и мерките, които ще бъдат предприети по време на двубоите. Първа лига в България стартира на 5 юни, а турската Супер лига – една седмица по-късно.

По време на разговора турският министър прояви интерес за съвместни инициативи в Европейския корпус за солидарност - програма на ЕС за финансиране, която създава възможности за младите хора да участват в доброволчески дейности в полза на общностите в цяла Европа.

Мехмет Касапоглу поздрави Красен Кралев за успешно реализираните проекти по програмата „Еразъм +“ и призова за бъдещо партньорство между двете държави.

Министър Кралев увери колегата си, че ММС ще сподели опита си с южната  ни съседка. Той предложи да се сформира съвместна работна група, включваща експерти от двете министерства, които да обсъдят различни идеи и съвместни инициативи. Красен Кралев отправи покана към министър Касапоглу за официално посещение в България през летните месеци, след като се проведе експертната среща между българските и турските специалисти.

Това е първата стъпка от укрепването на близките отношения между България и Турция, след като двамата министри подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта през февруари тази година.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още