Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Проверката на федерацията по бадминтон ще бъде изключително точна

Спорт

Кралев: Проверката на федерацията по бадминтон ще бъде изключително точна

Кралев: Проверката на федерацията по бадминтон ще бъде изключително точна - Tribune.bg

Министърът коментира пред медиите актуални въпроси

След откриването на обновената със средства на Министерството на младежта и спорта (ММС) закрита писта за лека атлетика в Кюстендил министър Красен Кралев отговори на журналистически въпроси по актуални спортни теми:

На въпрос, свързан с конфликта между Българска федерация по бадминтон (БФБ) и водещите ни състезателки в спорта – Габриела и Стефани Стоеви, министър Кралев отговори, че е разпоредил цялостна проверка на БФБ и след като тя приключи ще излезе с официална информация пред българската общественост.

Срокът за проверката е един месец, но Кралев изрази увереност, че в частта си, касаеща финансирането на сестри Стоеви, тя ще приключи по-бързо.

Той изтъкна, че изключително голям финансов и човешки ресурс бе ангажиран, за да може бадминтонът да стане в последните години един от бързо развиващите се спортове в България. Включително през 2016 г. се създаде програмата „Децата и бадминтонът”, която ММС финансира всяка година със сумата от 50 000 лв.

Министърът на младежта и спорта препоръча да се въздържаме от коментар преди да излезе проверката, тъй като към момента са налични аргументите и на двете страни и е изключително важно да се намери отговор на въпроса дали средствата, които държавата е предвидила за състезателките, са стигнали до тях. Именно тогава ще стане ясно каква е истинската мотивация на спортистките да се откажат да се състезават за България - дали е заради финансова злоупотреба от страна на федерацията, или предложение да се състезават под името на друга държава, както твърди ръководството на БФБ.

Кралев подчерта, че проверката ще бъде изключително точна, за да може българската общественост да се запознае с истината в създадената ситуация.

За инцидента с трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова, Кралев коментира, че тя е един от най-големите таланти в българския спорт и в момента има нужда единствено да се възстанови и да продължи напред. Министър Кралев сподели, че лично познава, както боркинята, така и развитието на кариерата ѝ.

„Тя е изключителен човек с много силен характер и смятам, че ще преодолее този тежък момент. Единственото, което е необходимо в момента, е да бъде оставена на спокойствие”, каза Кралев.

Той изтъкна, че напрежението в големия спорт е много голямо, включително и в личния живот на атлетите и те трябва да работят с психолози.

Той посочи, че в целия свят всички големи спортисти, всички федерации ползват психолози, които помагат на спортистите да намерят точната мотивация за конкретни състезания, да преодоляват трудностите, с които е свързан техният личен и професионален живот.

Кралев апелира журналистите, колегите и приятелите ѝ да осигурят нужното спокойствие, за да може да се възстанови възможно най-бързо.

На въпрос, свързан с предложението за ĸoнcopциyм на бpитaнcĸaтa ĸoмпaния Маnсhеѕtеr Аіrроrtѕ Grоuр (MAG) и нeйния ĸитaйcĸи пapтньop Веіјіng Соnѕtruсtіоn Еngіnееrіng Grоuр зa изгpaждaнeто нa нoв национален cтaдиoн, спортният министър отговори: „Не съм запознат с проекта. Не мога да коментирам, защото все пак това е конкурс. Всяка помощ за изграждане на спортна инфраструктура в България е добре дошла“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети