Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев ще открие ремонтираната залата за лека атлетика в Добрич

Спорт

Кралев ще открие ремонтираната залата за лека атлетика в Добрич

Кралев ще открие ремонтираната залата за лека атлетика в Добрич - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства на официалното откриване на ремонтираната лекоатлетическа зала „Добротица” в Добрич. Събитието ще се проведе на 28 септември от 11ч. в спортния комплекс.

Реновирането е финансирано от ММС и е на стойност 369 762,36 лв. Изпълнителят на проекта е фирма „Арете строй” ЕООД.

С модернизирането си, спортното съоръжение ще обезпечи всички нужди на лекоатлетите за зимната подготовка.

Основната цел на проекта е подобряване на материално-техническото състояние на спортната база в гр. Добрич като предпоставка за развитието на спорта, както за професионални спортисти, така и спорта за всички, включително и за хора с увреждания. Ремонтът е стартиран в началото на април, като бе съобразен с тренировъчната програма на спортистите, които тренират в залата.

Лекоатлетическата зала „Добротица“ се осъвремени и модернизира, с цел създаване на условия за интегриране на групите в неравностойно положение, както и за провеждане на национални и международни състезания.

Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито. Строителните работи обхванаха лекоатлетическата зала на площ от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс. Зала „Добротица“ е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир "Академика" и други. Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането си залата ще има възможност да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети