Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Тайбе Юсеин е най-добрият боец в света

Спорт

Кралев: Тайбе Юсеин е най-добрият боец в света

Кралев: Тайбе Юсеин е най-добрият боец в света - Tribune.bg
Снимка:

Спортният министър прикани родители и учители да заведат децата на Европейската седмица на спорта #BeActive

Тайбе Юсеин е най-добрият боец в света. Този стил, който тя демонстрира, аз не съм виждал от друг боец. До финала, по такъв лек и убедителен начин печелеше срещите си, че усещането беше, че няма кой да я спре. Беше изключително удоволствия да я гледаш. Разочарование не може да има, защото тя се представи блестящо. Така спортният министър Красен Кралев коментира пред NOVA телевизия представянето на Тайбе Юсеин, която преди няколко дни спечели сребърен медал от Световното първенство по борба.

„Исках да дублирам златото от миналата година. Радвам се, че успях да спечеля квота. В същото време е трудно, когато си постигнал целта си, да продължиш да се бориш и печелиш”, сподели тя.

Министър Кралев покани всички на започналата вчера Европейската седмица на спорта #BeActive, която стартира с демонстрации на повече от 50 вида спорт в столичната зала „Арена Армеец“. Той обясни, че в днешно време има много изкушения за децата, трудно е да ги изкараш от домовете им и да ги заведеш до спортната зала, но тази седмица е една прекрасна възможност за децата, за това да открият най-подходящия за тях спорт. „Ние сме говорили с представители на много училища, за да доведат децата“, обясни министър Кралев.

Министерство на младежта и спорта е основен организатор на Седмицата на спорта и за пета поредна година предоставя на жителите и гостите на столицата възможността да се докоснат до различни видове спорт. Тази година кампанията е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“ От днес до 26 септември „Арена Армеец“ е домакин на Спортен панаир #BeActive Fair. В него се включват над 100 участници – федерации и спортни клубове, които представят дейността си с информационни щандове и демонстрации. Целта на спортния панаир е да представи на децата и младежите разнообразни видове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Чрез него спортните федерации и клубове имат възможността да намерят талантливи деца, с които да работят в бъдеще. Осигурен е и специален басейн, на който посетителите могат да наблюдават демонстрации по водна топка и водно спасяване.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети