Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев участва в годишния симпозиум на WADA по покана на вицепрезидента на МОК Угур Ерденер

Спорт

Кралев участва в годишния симпозиум на WADA по покана на вицепрезидента на МОК Угур Ерденер

Кралев участва в годишния симпозиум на WADA по покана на вицепрезидента на МОК Угур Ерденер - Tribune.bg
Снимка:

Министърът обсъди с президента на Международната федерация по борба кандидатурата на България за домакин на Световно първенство за мъже и жени през 2023 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в 15-ото издание на годишния симпозиум на Световната антидопингова агенция (WADA). Българският спортен министър бе поканен на форума лично от вицепрезидента на Международния олимпийски комитет Угур Ерденер, който е член на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на WADA. Събитието се провежда в Конгресния център в  Лозана (Швейцария).

По време на посещението си в Лозана Кралев проведе редица срещи на високо ниво и посети централата на Международната федерация по борба, където обсъди с президента ѝ и член на Изпълкома на МОК Недад Лалович кандидатурата на България за домакин на Световно първенство за мъже и жени през 2023 г.

Симпозиумът на Световната антидопингова агенция е основна среща в глобалния антидопингов календар, на която опит и добри практики обменят заинтересованите в борбата срещу допинга страни – представители на правителства, международни федерации, национални антидопингови организации, организатори на големи спортни събития, представители на организации на спортисти и медии, научни изследователи и други.

Тази година дневният ред се съсредоточи главно върху Световния антидопингов кодекс до 2021 г. и преглед на международните стандарти за спазването му от подписалите го страни. Бяха обсъдени Международният стандарт за разрешения за терапевтична употреба, Международният стандарт за тестване и разследване, Международният стандарт за лабораториите и Международният стандарт за неприкосновеността на личния живот и личната информация.

В рамките на симпозиума бяха дискутирани още последиците от Конвенцията на ЮНЕСКО срещу употребата на допинг в спорта и Антидопинговата Харта за правата на спортистите, която се разработва от Комитета на спортистите на WADA с цел включване на ключови принципи в Кодекса.

Специална сесия от форума бе посветена на предстоящия пети Конгрес на WADA, който ще се проведе между 5 и 7 ноември 2019 г. в международния конферентен център в Катовице (Полша). По време на събитието в Катовице се очакват изборите на президент и вицепрезидент на WADA и приемането на изменения в Световния антидопингов кодекс. Очаква се да бъде въведен и новият международен стандарт на WADA в областта на образованието и информацията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети