Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев утвърди Концепцията за възобновяването на професионалния футбол

Спорт

Кралев утвърди Концепцията за възобновяването на професионалния футбол

Кралев утвърди Концепцията за възобновяването на професионалния футбол - Tribune.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди указанията за прилагане на противоепидемичните мерки, както и Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. Основната цел е да бъде намален рискът от заболяване сред всички участници в шампионата в Първа лига и турнира Купа България.

Подробно са описани условията, при които е позволено провеждането на футболни двубои, както и максималния брой на лицата, които имат право да присъстват на стадиона в отделни часови периоди. Въвежда се регулярно тестване на лицата, които директно или индиректно участват в тренировъчния и състезателния процес. Лекарите на отборите са отговорни за организацията на тестването и документирането на резултатите. Всички клубове ще бъдат запознати с информационна кампания за поддържане на оптимална хигиена и ще бъдат задължени да попълват въпросници за евентуални подозрителни състояния по време на тренировки и мачове.

След утвърждаването на мерките няма пречки професионалните отбори у нас да участват в контролни срещи, които са разрешени от 27.05.2020 г. Концепцията е разработена от Българския футболен съюз и одобрена от министъра на здравеопазването.

Концепцията и насоките за възобновяването на тренировъчния и състезателния процес в професионалния футбол може да намерите ТУК.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети