Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: Женската ни борба доказа, че е световна величина

Спорт

Кралев: Женската ни борба доказа, че е световна величина

Кралев: Женската ни борба доказа, че е световна величина - Tribune.bg
Снимка:

„Много съм щастлив, защото по категоричен начин българската женска борба доказа, че е световна величина и че школата ни е много добра“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев веднага след спечелването на европейската титла от Биляна Дудова на шампионата по борба в Букурещ.

Българската състезателка триумфира в категория до 59 кг без да допусне точка срещу нея. На финала тя победи в много здрава битка рускинята Светлата Липатова с 3:0.

Това е трета европейска титла на Дудова в трета различна категория. Миналата година българката спечели златото в категория до 57 кг, а през 2017 триумфира при 55 килограмовите.

„Показах, че трябва да се борим до последно и трябва да вземем победата за България. Благодаря за помощта на треньорите ми, момичетата от отбора и за цялото съдействие, което ни оказва Министерството на младежта и спорта“, каза Биляна Дудова минути след победата си.

Другите две български финалистки Миглена Селишка (кат. до 50 кг) и Евелина Николова (55 кг) не успяха да спечелят срещите си и останаха със среброто. Световната шампионка Тайбе Юсеин се класира за финал и утре ще защитава титлата си в категория до 62 килограма, след като тушира скоростно съперничката си на полуфиналите Тетяна Омелченко от Азербайджан. При 57 килограмовите Мими Христова ще се бори за бронза.

„Ако и двете ни момичета успеят да победят, мисля, че имаме шанс да спечелим отборната титла на шампионата, като изпреварим Украйна, която днес спечели две златни отличия“, допълни министър Кралев, като благодари на старши треньора Петър Касабов и неговия екип за отличната работа.

Спортният министър отбеляза, че разликата между 2015 година и това, което жените ни показват сега, е забележителна. „Пожелавам най-вече здраве на нашите боркини. Смятам, че ще ни донесат много поводи за радост и на Олимпийските игри в Токио. Най-важното е хармонията в този екип да не се нарушава“, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети