Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев гледа борба с шефовете на МОК (СНИМКИ)

Спорт

Кралев гледа борба с шефовете на МОК (СНИМКИ)

Кралев гледа борба с шефовете на МОК (СНИМКИ) - Tribune.bg

Айк Мнацаканян завоюва бронзов медал на Световното в Будапеща

След грандиозния успех на новата световна шампионка в борбата българката Тайбе Юсеин спортистите ни продължават да демонстрират завидни умения на Световното по борба за мъже и жени в Будапеща. Пред погледа на шефа на Международния олимпийски комитет България завоюва и бронзов медал, спечелен от Айк Мнацаканян. Медалите ни от Световното вече са три: златен, сребърен и бронзов.

Спортният министър Красен Кралев подкрепя лично българските шампиони от началото на спортния форум, показва личната му Фейсбук страница. Обявеният за най-рейтингов министър  Кралев показва и завидни отношения с най-могъщите личности в световния спорт. Това е видимо от снимки, запечатали разговора му с президента на МОК Томас Бах и  с президента на Международната федерация по борба и член на Изпълкома на МОК Ненад Лалович, с когото Кралев се здрависва сърдечно.

Ето какво написа Кралев във Фейсбук по повод поредната победа за България на спортен форум: "Пълен комплект медали за България от Световното по борба за мъже и жени в Будапеща! Натурализираният, само преди месец, арменец Айк Мнацканян победи с техническо превъзходство, само за 52 секунди, алжиреца Тарек Азис Бенаиса и пред погледа на президента на МОК  Томас Бах, спечели бронзов медал за България в кат. до 72 кг при класиците. Това е трети медал за България от първенството, след шампионската титла на Тайбе Юсеин (кат. до 62 кг ) и среброто на Биляна Дудова( кат. до 57 кг.) Така борбата, заедно с художествената  гимнастика се превърнаха в най-успешните български спортове за 2018 г."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети