Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев откри церемонията по връчването на годишните спортни награди на ЕК

Спорт

Кралев откри церемонията по връчването на годишните спортни награди на ЕК

Кралев откри церемонията по връчването на годишните спортни награди на ЕК - Tribune.bg
Снимка:

Еврокомисар Наврачич избра София за домакин на едно от най-престижните спортни събития в Европа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри церемонията по връчването на годишните спортни награди на Европейската комисия (ЕК) “Be Active Awards Gala”, която се проведе в София. Еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич избра именно българската столица за домакин на едно от най-престижните спортни събития в Европа.

“Високо ценим доверието, което ни оказва ЕК. То затвърждава подкрепата на Комисията за цялостната реализация на политиката ни в областта на младежта и спорта”, заяви Кралев. 

На церемонията бяха връчени призове в три категории - "Местен герой", "Работно място" и "Образование".  Министър Кралев и еврокомисар Наврачич връчиха наградата в категория "Местен Герой" на германката Корина Сарич, която организира благотворителни бягания от 2013 г. Призът за "Работно място" отиде при белгийската компания Davo Communications, а в категория "Образование" победител стана финландското училище "Юранко". В церемонията по награждаване участва и директорът на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество" в ММС Виктория Славкова.

Красен Кралев подчерта, че проведената за четвърти път в България Европейска седмица на спорта #BeActive е преминала много успешно.

“Силният обществен отзвук от трите световни първенства, които домакинствахме, както и прякото включване на някои от най-изявените български спортни звезди като посланици в #BeActive, ни помогна да привлечем още повече привърженици на каузата за активен и здравословен начин на живот. Това беше една чудесна възможност да промотираме спорта и неговите ценности”, коментира спортният министър.

По думите му, Европейската седмица на спорта се утвърждава като една много мощна инициатива за популяризиране на физическата активност сред хората в цяла Европа и ни помага да изграждаме здраво и пълноценно общество.

Кралев изтъкна, че тази година сериозна част от усилията на Министерство на младежта и спорта са били насочени към жителите на малките населени места, защото целта е посланията на EK и добрите практики да достигат до всички граждани на ЕС. 

“Българското правителство се стреми да осигури максимално добри условия за физическа активност на учениците, на студентите, на работещите и на пенсионерите. За това строим нови спортни съоръжения, реконструираме вече съществуващите, организираме състезания и събития”, заяви той. 

Министър Кралев коментира и силния положителен отзвук, който предизвика първата Европейска нощ на спорта, която привлече много граждани на София.

На церемонията по връчването на наградите присъстваха зам.-кметът на София Йоана Христова и организации от целия Европейски съюз, участвали с проекти в инициативата Европейска седмица на спорта. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети