Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев откри церемонията по връчването на годишните спортни награди на ЕК

Спорт

Кралев откри церемонията по връчването на годишните спортни награди на ЕК

Снимка:

Еврокомисар Наврачич избра София за домакин на едно от най-престижните спортни събития в Европа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри церемонията по връчването на годишните спортни награди на Европейската комисия (ЕК) “Be Active Awards Gala”, която се проведе в София. Еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич избра именно българската столица за домакин на едно от най-престижните спортни събития в Европа.

“Високо ценим доверието, което ни оказва ЕК. То затвърждава подкрепата на Комисията за цялостната реализация на политиката ни в областта на младежта и спорта”, заяви Кралев. 

На церемонията бяха връчени призове в три категории - "Местен герой", "Работно място" и "Образование".  Министър Кралев и еврокомисар Наврачич връчиха наградата в категория "Местен Герой" на германката Корина Сарич, която организира благотворителни бягания от 2013 г. Призът за "Работно място" отиде при белгийската компания Davo Communications, а в категория "Образование" победител стана финландското училище "Юранко". В церемонията по награждаване участва и директорът на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество" в ММС Виктория Славкова.

Красен Кралев подчерта, че проведената за четвърти път в България Европейска седмица на спорта #BeActive е преминала много успешно.

“Силният обществен отзвук от трите световни първенства, които домакинствахме, както и прякото включване на някои от най-изявените български спортни звезди като посланици в #BeActive, ни помогна да привлечем още повече привърженици на каузата за активен и здравословен начин на живот. Това беше една чудесна възможност да промотираме спорта и неговите ценности”, коментира спортният министър.

По думите му, Европейската седмица на спорта се утвърждава като една много мощна инициатива за популяризиране на физическата активност сред хората в цяла Европа и ни помага да изграждаме здраво и пълноценно общество.

Кралев изтъкна, че тази година сериозна част от усилията на Министерство на младежта и спорта са били насочени към жителите на малките населени места, защото целта е посланията на EK и добрите практики да достигат до всички граждани на ЕС. 

“Българското правителство се стреми да осигури максимално добри условия за физическа активност на учениците, на студентите, на работещите и на пенсионерите. За това строим нови спортни съоръжения, реконструираме вече съществуващите, организираме състезания и събития”, заяви той. 

Министър Кралев коментира и силния положителен отзвук, който предизвика първата Европейска нощ на спорта, която привлече много граждани на София.

На церемонията по връчването на наградите присъстваха зам.-кметът на София Йоана Христова и организации от целия Европейски съюз, участвали с проекти в инициативата Европейска седмица на спорта.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още