Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев награди медалистиките от Европейското първенство по художествена гимнастика

Спорт

Красен Кралев награди медалистиките от Европейското първенство по художествена гимнастика

Красен Кралев награди медалистиките от Европейското първенство по художествена гимнастика - Tribune.bg
Снимка:

Българките Стилияна Николова и Ева Брезалиева спечелиха три медала при девойките – златен, сребърен и бронзов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистките и техните треньори – Валентина Иванова и Райна Тошева, участвали в 36-то Европейско първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Българките Стилияна Николова и Ева Брезалиева спечелиха три медала при девойките – златен, сребърен и бронзов.

Стилияна спечели европейска титла на лента, като към златния медал добави и сребро във финала на топка. Това е първа титла на европейско при девойките за България от 1995 година насам, когато Теодора Александрова печели златото в многобоя и във финала на обръч.

Пълният комплект от медали оформи другата родна призьорка – Ева Брезалиева, която завоюва бронзовото отличие на въже. В континенталното първенство в Киев взеха участие представители от 23 държави с общо 115 гимнастички, от които 24 жени, 57 девойки и 6 ансамбъла.

Министър Кралев поздрави състезателките и техните треньори и им пожела много бъдещи международни постижения. Двете състезателки благодариха на министър Кралев за грижите, които полага за художествента гимнастика и прекрасните условия, които имат за подготовка.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева запозна министър Кралев с развитието на двете гимнастички през последните години.

„Стилияна и Ева показаха голямо израстване на Европейското първенство в Киев, представиха се чудесно и двете показаха много силна игра. През януари влизат вече при жените и започват още по-сериозна подготовка. Те са изключително дисциплинирани и съм убедена, че ще се справят“, посочи Раева. Гимнастичките от националния отбор - индивидуално и ансамбъл продължават своята подготовка за Олимпийските игри в Токио.

Спортният министър мотивира младите гимнастички да продължават да влагат усилия в любимия си спорт. „Конкуренцията при жените, както в България, така и в света е изключително голяма и дори да допускате грешки е важно да можете да се върнете още по-амбицирани на килима“, допълни той.

По време на срещата министър Кралев и Илиана Раева обсъдиха предстоящото Световно първенство в Япония, както и Европейското първенство във Варна през 2021, което ще е квалификация за Световното първенство в България 2022.

„Предстои ни едно много интересно състезание, битката при ансамблите ще е изключително оспорвана, защото ще даде квота за Олимпийските игри в Токио“, посочи тя. България има максимален брой от възможните квоти – две при жените, индивидуално за Катрин Тасева и Боряна Калейн и една за ансамбъла.

Президентът на Федерацията запозна министър Кралев с развитието на ремонта около залата на стадион „Раковски“. „На финалната права сме със залата, имаме проекти как ще изглежда тя. Ще имаме 9 килима, колкото имат държави като Русия, Азербайджан и Италия“, добави още тя.                                                                                                                                                                                                            


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети