Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев проследи срещите от Държавното първенство по бадминтон

Спорт

Красен Кралев проследи срещите от Държавното първенство по бадминтон

Красен Кралев проследи срещите от Държавното първенство по бадминтон - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев наблюдава на живо осминафиналите от Държавното първенство по бадминтон, което стартира вчера в столичната зала „Европа“. Кралев посети шампионата по покана на президента на Българската федерация по бадминтон д-р Володя Златев.

Водачката в схемата при жените Линда Зечири (СКБ „Стара Загора“) не излезе за първата си среща от основната схема. Пред министър Кралев тя сподели, че напуска турнира заради болки в ахилеса и не иска да рискува с натоварване, преди участието си в Откритото първенство на Швейцария, което стартира следващата седмица. Втората в схемата Мария Мицова (БК „Ан. Янева-НСА“ София) се класира за четвъртфиналите след победа над Мира Георгиева (БК „Гълъбово“) с 21:6 и 21:3.

ММСММС

При женските двойки Габриела и Стефани Стоеви (БСК „Пазарджик“) бяха категорични срещу Александра Василева и Весела Маринска (КФВС „Атлет“ Първомай). Звездният ни тандем се наложи с 21:5 и 21:2. Габриела и Стефани участват и в надпреварата на сингъл при жените. Двете постигнаха победи в своите първи срещи и се класираха за четвъртфиналите. Красен Кралев и европейските шампионки от 2018 г. обсъдиха плана за ваксиниране на българските спортисти, които ще вземат участие на Летните олимпийски игри в Токио. Спортният министър заяви, че запазването на здравето на българските атлети е приоритет. За целта експерти от Министерството на младежта и спорта и Министерството на здравеопазването изработват детайлно предложение, за имунизиране на нашите състезатели с цел те да проведат нормална подготовка преди най-големия спортен форум.

Държавното първенство продължава до събота, а в него участват 240 бадминтонисти. Сред тях са всички елитни български състезатели, което допринася за високото ниво на надпреварата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети