Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев стана Посланик на Европейския волейбол

Спорт

Красен Кралев стана Посланик на Европейския волейбол

Красен Кралев стана Посланик на Европейския волейбол - Tribune.bg
Снимка:

На заседание на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV) във Верона, спортният министър в оставка Красен Кралев бе удостоен със званието Посланик на Европейския волейбол. За такъв беше определен и председателят на Хърватския олимпийски комитет и бивш премиер на Хърватия Златко Матеша.

Кралев и Матеша ще защитават интересите на голямото волейболно семейство на Стария континент пред европейските институции. Подобна титла CEV връчва за първи път в досегашната си история. Спортният министър на България благодари за огромната чест и се ангажира, както досега, да бъде сред най-големите застъпници за волейбола, който е един от най-обичаните спортове у нас.

Специални плакети ни бяха връчени от президента на CEV Александър Боричич на церемония преди Суперфиналите на Шампионската лига по волейбол, които се проведоха във Верона на 1 май. Титлата при жените спечели италианският “Караро Имоко” (Конеляно), който победи с 3:2 гейма “Вакъфбанк” (Истанбул). При мъжете шампиони станаха волейболистите на полския ЗАКСА (Кенджежин-Кожле), които надделяха над “Итас Трентино” (Тренто) с 3:1.

„Пред Борда на CEV, заедно с президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, потвърдихме готовността на България да кандидатства в екип с Италия, Северна Македония и Украйна за домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г. Окончателното решение ще бъде взето на следващото заседание на Управителния съвет на CEV. Двамата с Любо Ганев не се съмняваме в успеха ни“, написа Красен Кралев.

„Това вероятно е последното нещо, което направих за българския спорт през настоящия ми мандат като министър на младежта и спорта“, посочи още Кралев.

 

На заседание на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV) във Верона, имах честта да бъда удостоен със...

Публикувахте от Krassen Kralev в Неделя, 2 май 2021 г.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети