Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев стана Посланик на Европейския волейбол

Спорт

Красен Кралев стана Посланик на Европейския волейбол

Снимка:

На заседание на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV) във Верона, спортният министър в оставка Красен Кралев бе удостоен със званието Посланик на Европейския волейбол. За такъв беше определен и председателят на Хърватския олимпийски комитет и бивш премиер на Хърватия Златко Матеша.

Кралев и Матеша ще защитават интересите на голямото волейболно семейство на Стария континент пред европейските институции. Подобна титла CEV връчва за първи път в досегашната си история. Спортният министър на България благодари за огромната чест и се ангажира, както досега, да бъде сред най-големите застъпници за волейбола, който е един от най-обичаните спортове у нас.

Специални плакети ни бяха връчени от президента на CEV Александър Боричич на церемония преди Суперфиналите на Шампионската лига по волейбол, които се проведоха във Верона на 1 май. Титлата при жените спечели италианският “Караро Имоко” (Конеляно), който победи с 3:2 гейма “Вакъфбанк” (Истанбул). При мъжете шампиони станаха волейболистите на полския ЗАКСА (Кенджежин-Кожле), които надделяха над “Итас Трентино” (Тренто) с 3:1.

„Пред Борда на CEV, заедно с президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, потвърдихме готовността на България да кандидатства в екип с Италия, Северна Македония и Украйна за домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г. Окончателното решение ще бъде взето на следващото заседание на Управителния съвет на CEV. Двамата с Любо Ганев не се съмняваме в успеха ни“, написа Красен Кралев.

„Това вероятно е последното нещо, което направих за българския спорт през настоящия ми мандат като министър на младежта и спорта“, посочи още Кралев.

 

На заседание на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV) във Верона, имах честта да бъда удостоен със...

Публикувахте от Krassen Kralev в Неделя, 2 май 2021 г.  

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още