Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев: Светът е Олимпиада през 2020 г.

Спорт

Красен Кралев: Светът е Олимпиада през 2020 г.

Красен Кралев: Светът е Олимпиада през 2020 г. - Tribune.bg
Снимка:

Има и много други състезания, на които нашите спортисти могат да зарадват България

Светът е Олимпиада през 2020, но има и много други състезания, на които нашите спортисти могат да донесат много радост на България. Това каза министърът на спорта Красен Кралев пред БТВ навръх рождения си ден.

Министърът направи и прогнози за игрите в Токио тази година, като посочи, че очаква добри резултати.

„При игрите в Рио имахме представители в 14 спорта, сега очаквам да имаме в 18, като новите са вдигане на тежести, карате, спортна гимнастика и таекуондо. Имахме 41 една квоти и изпратихме 45 състезатели. В момента очаквам да имаме между 51 и 55 квоти. Имаме спортове, в които бележим много сериозен напредък през последните години и се надявам да имаме добра реализация на олимпийските игри“, посочи спортният министър.

Кралев посочи, че очаква и медали във вдигането на тежести от Божидар Андреев, както и в борбата. Според него шансовете ни са големи за женската борба, където участва Тайбе Юсеин. Посочи и добрите резултати и очаквания за художествената гимнастика.

Той пожела успех на българския отбор по тенис в Австралия, който е воден от Григор Димитров. Посочи, че тази година на Кубрат Пулев може да му предстои финален сблъсък за световна титла. Започват турнирите при мъжете и жените по волейбол за квалификации за Олимпиадите. Като министър Кралев посочи, че състезанията ще са трудни.

„Имаме много по-големи шансове от 2016 година.  Надявам се, че смяната на ръководството няма да се отрази на подготовката на състезателите“, заяви той.

Кралев коментира промяната в ръководството на федерацията по волейбол.

„Има насрочен конгрес, на който ще се проведат демократични избори. Г-н Лазаров обяви, че няма да се кандидатира, така че промяната ще стане факт. Промяната беше предизвикана отвътре“, заяви той.

„Любо Ганев е човек с много модерни виждания, има изключителни контакти, които ще бъдат полезни за българския волейбол. Той е човек, който живее с волейбола“, коментира още спортният министър.

Той коментира, че най-неприятна през изминалата година е била ситуацията с мача България-Англия.

„Според мен много време британските медии подготвяха, че ще има провокации и няколко души ги направиха“, сподели министърът. Подчерта и че тече изключително мащабна проверка от страна на държавата за средствата за БФС. Очаква се в края на януари да бъдат готови резултатите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети