Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев: Това е последно предупреждение да се изчисти съдийството от съмнения

Спорт

Красен Кралев: Това е последно предупреждение да се изчисти съдийството от съмнения

Красен Кралев: Това е последно предупреждение да се изчисти съдийството от съмнения - Tribune.bg
Снимка:

15 спорта в България наистина са запретнали ръкави и работят здраво и професионално, каза спортният министър

Действията на държавата и намесата във футболните въпроси дават последен шанс съдийството да се изчисти от съмнения. Така смята министърът на спорта Красен Кралев след поредицата от срещи преди началото на футболното първенство.

Кралев говори за срещите на футболните съдии с вътрешния министър Младен Маринов, както и президентите на клубове с премиера Бойко Борисов. Министърът на спорта обясни отсъствието си от срещата при премиера с това, че е бил в отпуска.

"За първата среща бях в отпуска. Обадиха ми се в последния момент, защото премиерът беше възложил на колегата Маринов да организира тази среща. За втората среща с реферите – така е преценил министър Маринов, така е организирал срещата. Винаги съм готов да дам мнение, защото смятам, че познавам материята може би най-добре от всички колеги в правителството", каза Кралев в предаването "Код спорт".

Според него трябва да се обсъди и кой ще пази съдиите от Съдийската комисия. "Имайки опита и познанията от годините, когато съм бил във футбола, най-големите проблеми идват от Съдийската комисия, а не от собствениците на клубовете. По-рядко се получава директно обаждане от собственика на клуба, отколкото през комисията."

Попитан дали срещата е повече ПР акция, или ще има реални действия, министърът отговори така: "Мисля, че ще има СРС-та, ще има наблюдение върху този процес. Достатъчно ясно беше отправено предупреждението и от страна на премиера Борисов, и от страна на министър Маринов. Всичко е ясно, който разбрал, разбрал. Оттам нататък да не се сърдят, ако се докаже някаква намеса и влияние. Това е последно предупреждение, за да се изчисти съдийството от всякакви съмнения. По време на цяло първенство може да проследиш в чия полза се бърка най-често. Това не е изкоренено никъде в света, въпросът е да се минимализира и да се възвърне доверие към феърплея в родния шампионат."

Година преди олимпийските игри в Токио Кралев пожела да не прави прогнози, тъй като "когато тръгваме с голяма кошница, обикновено се връщаме с празна такава".

"Няма да е сериозно, ако кажа някакви цифри. Виждаме, че в 10-12 спорта нещата са много добре, има още 2-3, в които работят при младите, въпреки че нямат успехи при мъже и жени. Но дават заявка за много добро представяне в следващия олимпийски цикъл. Около 15 спорта в България наистина са запретнали ръкави и работят здраво и професионално. Там можем да очакваме сериозни резултати", завърши министърът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати