Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красен Кралев за Динко Дерменджиев: Той беше пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство

Спорт

Красен Кралев за Динко Дерменджиев: Той беше пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство

Красен Кралев за Динко Дерменджиев: Той беше пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство - Tribune.bg
Снимка:

Спортният министър изпрати съболезнователен адрес до близките на футболната легенда на „Ботев“ Пловдив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати съболезнователен адрес до близките и семейството на Динко Дерменджиев. Футболната легенда на „Ботев“ Пловдив почина снощи.

„С дълбоко прискърбие научих за кончината на Динко Дерменджиев. Отиде си един футболист, легенда на „Ботев“ Пловдив и българския футбол, който през цялата си кариера работи с огромна енергия за развитието на спорта в нашата страна. Родните почитатели на най-популярната игра още помнят класните му изяви на терена с екипите на „Ботев“ и националния отбор. Той беше пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство! Малко футболисти са играли на три световни първенства, а Дерменджиев е един от тях. Дълги години бе и рекордьор по мачове в "А" група със своите 447, като всичките са с екипа на един отбор. Какъв по-голям пример за вярност!“, пише министър Кралев за Дерменджиев.

И допълва: „След края на активната си кариера Динко Дерменджиев остана близо до любимата игра и като треньор работеше със същата страст и енергия за своите клубове. Неговата кончина е голяма загуба за всички, които обичат футбола и сега в голямото семейство на българските футболисти и треньори остава непреодолима празнина. Поклон пред светлата му памет!“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети