Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Красив гол на Каземиро класира Бразилия на осминафиналите

Спорт

Красив гол на Каземиро класира Бразилия на осминафиналите

Красив гол на Каземиро класира Бразилия на осминафиналите - Tribune.bg

Халфът на Манчестър Юнайтед се разписа в 83-ата минута.

Бразилия е вторият сигурен осминафиналист на Мондиал 2022. Петкратните световни шампиони записаха втора поредна победа, надделявайки трудно над Швейцария с минималното 1:0 във втория си мач от групата.

Късен гол след силен удар на Каземиро в 83-ата минута след страхотен пас на резервата Родриго донесе успеха, а след този с 2:0 над Сърбия на старта бразилците се присъединиха към Франция и вече очакват директните елиминации.

Те се надяват за тях да са готови контузилите се титуляри Неймар и Данило, които ще пропуснат протоколната среща с Камерун.

Съставът на Швейцария, чийто автобус предизвика катастрофа на отиване към стадиона, остава на второ място в групата с 3 точки, тъй като започна с 1:0 точно над Камерун и чака мача на истината със Сърбия.

Отборът на Бразилия започна по-активно двубоя и в 12-ата минута героят от мача със Сърбия Ричарлисон се измъкна отдясно, но в последния момент острото му центриране бе изчистено.

В 27-ата минута Селесао бе много близо до откриване на резултата. Рафиня подаде отдясно на непокрития Винисиус, който стреля онт въздуха в близкия ъгъл, но Ян Зомер изби топката в корнер. 

Малко след половин час игра Рафиня стреля силно от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на швейцарския вратар.

В края на първото полувреме имаше серия от корнери пред вратата на Швейцария, които доведоха само до разбърквания. 

На почивката Родриго замени Лукас Пакета в тима на Бразилия в търсене на повече агресия. Тимът на Швейцария обаче заигра по-добре след почивката, като по-често застрашаваше вратата на Алисон, въпреки че не създаде чисти положения. 

В 64-ата минута Каземиро изведе Винисиус Жуниор, който се измъкна от защитата на Швейцария и стреля покрай вратаря Зомер, като вкара в левия му долен ъгъл. След преразглеждане с ВАР обаче попадение бе отменено заради засада на Ричарлисон, който се прибираше към своята половина, но междувременно игра с топката. 

В 72-рата минута удар на Ричарлисон бе блокиран. Бразилия все пак стигна до късния успех в 83-ата минута. Тогава Винисиус задържа топката отляво и след бърза размяна на пасове топката стигна до Каземиро, който с хубав удар от въздуха направи Зомер безпомощен - 1:0. 

В добавеното време на мача бразилската резерва Родриго пропусна да вкара втори гол, след като бе намерен сам срещу вратаря от Винисиус, но в последния момент ударът му бе блокиран.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати