Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кристиян Илиев : Готови сме за битка за всяка точка

Спорт

Кристиян Илиев : Готови сме за битка за всяка точка

Кристиян Илиев : Готови сме за битка за всяка точка - Tribune.bg
Снимка:

Националите на България до 16 г. ще участват на финалите на Европейската отборна зимна купа в Рончин (Франция)

Националите на България до 16 г. ще участват на финалите на Европейската отборна зимна купа от 15 до 17 февруари в Рончин (Франция).

Нашите момчета се класираха, след като спечелиха второ място на турнира във Варна. Там България записа престижни победи над Словакия и Великобритания и отстъпи драматично на Сърбия. За съжаление контузия извади Иван Пенев от финалите във Франция. Той ще бъде заменен от Максим Хорозов.

Така България ще бъде в състав в Пьотр Нестеров (TK "Черно море Елит", Варна), Владимир Попов (TK "Стоянстрой", Пловдив) и Максим Хорозов (ТК "Джуниър Про", Пловдив). Капитан на нашите момчета е Кристиян Илиев. Освен България сред осемте най-добри отбори на Европа са Чехия, Франция, Германия, Полша, Русия, Сърбия и Швеция.

„ Момчетата са във форма, има настроение и всички са готови за битка - заяви Кристиян Илиев в специално интервю за сайта на БФТенис. - Иван Пенев получи контузия в глезена, което малко намалява шансовете ни за медал. Вместо него в отбора повиках Максим Хорозов, на когото ще разчитам в мачовете на двойки. Хорозов и Нестеров имат голям опит и успехи заедно в играта на двойки. Надяваме се на по-добър жребий и каквото сабя покаже. Все пак в тениса всичко може да се случи и се надявам да стигнем поне до полуфиналите. На финалите ще участват осемте най-добри отбори в Европа и слаби съперници няма."

Относно домакинството на турнира от зимната отборна купа във Варна Илиев заяви: „Разбира се, че, когато играеш у дома, и стените помагат. Имаше много публика, която подкрепяше нашите момчета и настроението беше страхотно. Иван, Пьотр и Владимир показаха много борбеност и мъжка игра. Бяхме свикнали с настилката и това също много ни помогна. Организацията беше перфектна и всички гости останаха много доволни. Успяхме да победим силните отбори на Словакия и Великобритания и съм много доволен от представянето ни."

Илиев е и личен треньор на тенисист номер едно на Европа за 2018 г. Пьотр Нестеров.

„Пьотр е в добра форма. Сервиса му е на много добро ниво – продължи той. - Здрав е, мотивиран е и се намира в добра серия от квалификациите във Варна."

С отбора ще пътува физиотерапевта Милен Илиев. „

Той е голям професионалист и се грижи много добре за момчетата. С негова помощ и момчетата се чувстват много по-добре подготвени."

Националите са на лагер в зала „София", а утре заминават за Франция.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети