Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кубрат ще е треньор на Тервел на мача в Танзания

Спорт

Кубрат ще е треньор на Тервел на мача в Танзания

Кубрат ще е треньор на Тервел на мача в Танзания - Tribune.bg
Снимка:

Братя Пулеви ще запазят традицията да са един до друг във важните си битки на ринга.

Кубрат Пулев ще влезе в ролята на треньор на брат си Тервел (15-0) за мача му с Викапита Мероро (29-9). По-малкият от славната фамилия ще се изправи тази вечер в Дар ес Салаам, Танзания, срещу представителя на Намибия.

По всяка вероятност Кобрата ще заеме мястото на Михаил Таков в ъгъла на интернационалния шампион на WBA в полутежка категория. Специалистът не замина с братята за Танзания в началото на седмицата.

"Щастлив съм да съм в Танзания за пръв път в живота ми. Това е хубава страна, с хубави хора. Много е различно от Европа, но много ми харесва. Щастлив съм, че брат ми ще се боксира тук. Той е много добре подготвен, много опитен е, така че очаквам интересен мач. Съперникът му също е добър и опитен. Ще бъда в ъгъла, винаги подкрепям брат си, винаги сме един зад друг. Заедно сме като един юмрук", каза на пресконференцията Кубрат, който бе представен от домакините като един от най-силните боксьори в тежка категория в момента.

От своя страна Тервел допълни:

"Благодаря за поканата да дойда тук, да се боксирам в Танзания. Бих казал, че предстои тежка битка, защото съперникът ми е опитен, знае всичко за бокса. Всички казват, че е добре подготвен, но аз също и съм готов. Не съм тук, за да говоря много, а за да си свърша работата. Танзания е красива страна и градът е прекрасен. Хората ни посрещнаха топло и сърдечно, за което много благодаря".

Мениджърът Ивайло Гоцев също е с фамилия Пулеви в Дар ес Салаам. Той заяви, че мачът с Мероро е стъпка към заветната цел - световната титла на WВА.

"В лицето на Тервел преследваме световната титла в полутежка категория. Имаме честта да гостуваме в тази прекрасна страна, така че животът е страхотен. Тервел загуби на Oлимпиадата единствено от Александър Усик, който всички знаем какво представлява в професионалния бокс, така че вървим по нашия път", каза Гоцев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети