Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кубрат Пулев и Хюи Фюри се изправят един срещи друг

Спорт

Кубрат Пулев и Хюи Фюри се изправят един срещи друг

Кубрат Пулев и Хюи Фюри се изправят един срещи друг - Tribune.bg
Снимка:

Министър Кралев ще награди боксьори-шампиони

Кубрат Пулев се изправя тази вечер срещу Хюи Фюри в зала „Арена Армеец” в 19.30. Залогът е огромен - званието претендент №1 на IBF и съответно мач с шампиона Антъни Джошуа.

Победите на Пулев са 25 на професионалния ринг, а той има и по-богат опит от съперника си на аматьорската сцена. Британецът е с 22 победи. Кантарът в петък показа, че Пулев е в идеална форма като тежи 109 килограма, а съперникът му е с 2 кг по-лек.

Българската звезда в професионалния бокс е в отлична форма и ще разчита на подкрепата на публиката у дома. „Ще дам всичко от себе си”, каза Пулев часове преди двубоя. Кобрата е готов да постигне шестата си поредна и общо 26-а победа тази вечер в София, а българската публика очаква мача с нетърпение.

Мнозина експерти са категорични, че ако победи Пулев отново ще се върне там, където му е мястото – претендент за световната титла на IBF. Затова и мачът се смята за изключително важен.

Зрелището ще бъде наблюдавано на живо от хиляди зрители, а милиони други ще седнат пред телевизорите. Събитието ще бъде излъчвано на живо в целия свят, включително в САЩ, Канада и Европа.

Министърът на спорта Красен Кралев ще награди тази вечер заслужени боксьори и треньори, допринесли за развитието на българския бокс по време на събитието. 11 ветерани в бокса от близкото минало ще бъдат наградени лично от министъра.

Сред тях са първият ни олимпийски шампион Георги Костадинов, шампионът от Игрите в Москва през 1980 г. Петър Лесов и носителят на световна титла Детелин Далаклиев.

 

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети