Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кубрат Пулев се завърна в Топ 10

Спорт

Кубрат Пулев се завърна в Топ 10

Кубрат Пулев се завърна в Топ 10 - Tribune.bg
Снимка:

На първо място, съвсем очаквано, е Антъни Джошуа

Кубрат Пулев отново е част от Топ 10 на световната ранглиста по бокс.

Кобрата нямаше активна дейност от година и половина, което доведе до изваждането му от класацията на тежките професионалисти в най-реномирания сайт – boxrec.com.

Според правилата на онлайн регистъра боксьорите, които нямат повече от година официални срещи, отпадат автоматично от ранглистата. Именно такъв бе и случаят с българина, чийто предишен двубой бе на 28 април 2017-а срещу Кевин Джонсън.

Убедителната победа над Хюи Фюри в събота в „Арена Армеец“ обаче не само върна Кубрат в класацията, но дори го постави на престижното 7-о място. За успеха си по точки срещу 24-годишния британец Кобрата получава 17 пункта.

Така той събира 192 и застава непосредствено след Дилиън Уайт. Британецът има 200, въпреки че е с актив от 24 победи и едно поражение, което е с два успеха по-малко от Пулев. 37-годишният Кубрат обаче е пред доскорошния претендент №1 на WBC Луис Ортис. Кинг Конг е осми, с актив от 173 точки.

На първо място, съвсем очаквано, е Антъни Джошуа. Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IВО има 683 точки в тежка категория от 22 поредни победи, 21 от които с нокаут. След него е Дионтей Уайлдър (40-0-0), който държи пояса на WBC с 389 пункта. Макар наскоро да загуби от Ей Джей, Александър Поветкин все още държи третата позиция с 236 точки (34-2-0). Пред Кобрата са още Джарел Милър (22-0-1) с 207 точки, който ще боксира след две седмици с Богдан Дину (18-0-0) за званието официален претендент на WBA, както и Тайсън Фюри (27-0-0) със същия актив. Краля на циганите ще оспорва короната на Уайлдър на 1 декември. Братовчед му Хюи Фюри, който загуби от Кобрата, пък падна с 6 места в ранглистата и вече е 28-и с 65 точки.

Източник: Новспорт


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати