Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Купа "София" приключи с 12 медала за България

Спорт

Купа "София" приключи с 12 медала за България

Общо 12 медала завоюваха състезателките на България от международния турнир по художествена гимнастика за Купа "София" за девойки ансамбъл, девойки индивидуално и жени, който завърши тази вечер в столицата.

Татяна Воложанина спечели пет отличия - злато в многобоя и на финала на бухалки и сребро на обръч, топка и лента.

Стилияна Николова е шампионка на топка, а Ева Брезалиева взе бронзови медали в многобоя и на обръч.

Ансамбъл девойки в състав Камелия Петрова, Мария Стаменова, Александра Василева, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Сузан Паладиян е с пълен комплект медали.

Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова станаха трети в многобоя, завоюва ха златото в съчетанието с пет ленти и сребро на финала с пет топки.

При девойките Никол Тодорова се окичи с бронз на финала на обръч.

България участва в турнира със 7 гимнастички при девойките, 8 при жените и ансамбъл девойки.

"Много се радвам, че успях да си изиграя съчетанията. Имах грешки, но съм доволна. Трябва да съм по-спокойна, защото всичко мога. На тренировка правя всичко точно ", каза Воложанина след надпреварата.

"Аз съм много доволна от момичетата . Децата много се стараят, бяха много добре подготвени . Състезанието бе щ е много силно, голяма конкуренция. Винаги ми се иска те да бъдат малко по-концентрирани, да играят без грешка, да са спокойни, артистични, но това става с много опит в залата за тренировки и с участие на турнири ", коментира пред БТВ главният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова.

Утре в зала "София" започва държавното отборно първенство по художествена гимнастика за девойки до 10 години, девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още