Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кузманов e на полуфинал на Чалънджър след убедителна победа

Спорт

Кузманов e на полуфинал на Чалънджър след убедителна победа

Кузманов e на полуфинал на Чалънджър след убедителна победа - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Кузманов се класира на полуфинал на ниво Чалънджър за пръв път в кариерата си след като победи 245-ия в света Блаж Кавчич на турнира в Задар.

Втората ни ракета изигра нов силен мач, като все още няма загубен сет от началото на надпреварата.

В битка за място на финала Кузманов ще се изправи срещу намиращия се на 381-во място в ранглистата квалификант Нерман Фатич, който по-рано днес елиминира втория в схемата Сумит Нагал.

Мико започна великолепно срещата и поставяше съперника си в трудни ситуации чрез дълбоко пласираните си форхенди. Кавчич пък имаше сериозни проблеми с началания си удар и двойните грешки постоянно го съпътстваха, а това позволи на Кузманов да поведе с 3:1 гейма.

Българинът обаче изведнъж стана твъре пасивен, което позволи на световния номер 245 да изравни резултата, но впоследствие родният ни представител отново установи контрол над срещата и затвори уверено първата част в своя полза.

Вторият сет се разви още по-благоприятно за нашия съонардник, който на бърза ръка се откъсна напред с 4:0 и изглеждаше, че развръзката е само въпрос на време, само че словенецът отигра един от брейковете си пасив и изглеждаше сякаш може да върне интригата в двубоя, ала пловдивчанинът не позволи това да се случи и заслужено намери място във финалната четворка на надпреварата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати