Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кузманов: Привилегия е да играем на Sofia Open

Спорт

Кузманов: Привилегия е да играем на Sofia Open

Кузманов: Привилегия е да играем на Sofia Open - Tribune.bg

Надявам се, че много хора ще дойдат, допълни Алекс Лазаров

Националите за "Купа Дейвис" Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Янаки Милев нямат търпение за старта на Sofia Open 2023, след като получиха „уайлд кард“ за турнира от сериите ATP 250.

„Ще се постарая да предоставя на публиката шоу – обясни 19-годишният Милев. - Не очаквах, имах различна програма, но когато ми казаха, че има възможност да участвам, веднага се съгласих, защото от малък мечтая да бъдат тук.“

На свой ред най-опитният в тима и участник на всяко от седемте издания Димитър Кузманов допълни, че за него и съотборниците му тази възможност е привилегия и се спазва традицията националите на България да изпитат емоцията да играят на специалния син корт.

„По стечение на обстоятелствата мога да кажа, че сме късметлии с провеждането на този турнир тук, пред родна публика. А също и че ще имаме възможност да участваме. Искам да благодаря на всички, които са част от организацията. Много динамично се случиха нещата. Поздравления за хората, които се пребориха да имаме този турнир.“

А Александър Лазаров призова публиката за подкрепа от трибуните през седмицата между 4 и 11 ноември в зала „София“ и „Арена София“.

„Sofia Open винаги е празник. Имаме възможност за поредна година да бъдем част от него. Не е лесно да се направи цялата тази организация за 3 седмици, би трябвало да е някакъв рекорд. Това е уникално. Знаете, че се връщам от най-тежката контузия в професионалния спорт. Усилията, които положих през последните 6 месеца, изненадан съм, че успях да мина през всичко това. Надявам се, че ще дойдат много хора да ни подкрепят. Благодарен съм на всички, че за пореден път повярваха в мен. Явно нещо все пак съм направил тук“, обяви Лазаров.

Припомняме, че „уайлд карт“ за квалификациите получи също като Янаки Милев още и Адриан Андреев на сингъл, а за основна схема при двойките това са тандемите Александър Лазаров – Александър Донски, както и Янаки Милев – Пьотр Несторов.

Билетите за Sofia Open са в продажба и могат да бъдат намерени, както в платформата на Еventim.bg, така и в мрежата на всички официални партньори на турнира.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Sofia Open
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети