Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кузманов се отказа заради травма на турнира в Пловдив

Спорт

Кузманов се отказа заради травма на турнира в Пловдив

Кузманов се отказа заради травма на турнира в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Донски и Иванов спечелиха второ място на турнира от ITF

Националът на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна на полуфиналите на турнира по тенис от сериите "Фючърс" на ITF на червени кортове в Пловдив с награден фонд от 15 хиляда долара. Надпреварата се организира от Българската федерация по тенис, Община Пловдив и ТК „Локомотив". Водачът в схемата Кузманов загуби от поставения под номер 4 Бастиан Мая (Чили) с 6:2, 4:6, 2:0 и отказване на българина заради травма след почти два часа игра.

Пловдивчанинът започна уверено и след серия от четири поредни гейма стигна до успеха в първия сет. Кузманов, обаче, получи физически проблем в средата на втората част. Той допусна пробив за 3:4, а при 4:5 поиска медицински таймаут, след което Мая затвори втория сет при собствен севрис. Въпреки проблемите, българинът реализира пробив в началото на трета част и поведе с 2:0, но в следващия трети гейм при 30:40 се отказа, след като допусна три двойни грешки.

На финала утре Мая ще срещне шведа Джонатеан Мрида, който елиминира в другия полуфинал номер 2 Баптист Крепат (Франция) с 3:6, 7:6(5), 6:0.

Българите Александър Донски и Симон Антъни Иванов загубиха на финала на двойки. Донски и Иванов претърпяха драматично поражение от поставените под номер 4 руснаци Александър Игошин и Евгений Тюрнев 1:6, 7:6(9), 5-10. Българите започнаха колебливо и загубиха първите пет гейма, след което и сета. Във втората част играта беше равностойна, като при 5:4 представителите на домакините стигнаха до три поредни сетбола, но не се възползваха. Руснаците стигнаха до обрат и при 6:5 сервираха за мача, но също допуснаха пробив, с което се стигна до тайбрек. В него Донев и Иванов показаха по-здрави нерви и изравниха след 11:9 точки. В решаващия шампионския тайбрек Игошин и Тюрнев все пак взеха своето и триумфираха след 10:5.

Така българите не успяха да спечелят първа титла от турнирите на ITF.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети