Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кузманов ще води България срещу Мексико за Купа "Дейвис"

Спорт

Кузманов ще води България срещу Мексико за Купа "Дейвис"

Кузманов ще води България срещу Мексико за Купа Дейвис - Tribune.bg
Снимка:

От състава липсва най-добрият ни тенисист Григор Димитров.

Новият капитан на България за Купа „Дейвис" Теодор Бачев обяви разширеният състав на националния отбор за предстоящия плейоф с Мексико.

Мачовете са на 5 и 6 март в зала „София" и при победа нашите почти сигурно ще се сдобият с историческа промоция в Световна група "I".

Националите ни ще бъдат водени от Димитър Кузманов, който днес се изкачи до №265 в световната ранглиста. Мико игра два поредни четврътфинала на турнири „Чалънджър" в ЮАР, а през януари стигна втори кръг на турнира на АТР в Анталия.

Още двама от героите в Анталия ще бъдат на разположение на Теодор Бачев: Адриан Андреев (осминафиналист на турнира на АТР и шампион в надпревара на ITF) и Габриел Донев, който след полуфинала на ITF миналата седмица се очаква да скочи с около 100 места в ранглистата идния понеделник.

В селекцията са още Александър Лазаров, Александър Донски и Васко Младенов, като последните двама ще се концентрират върху подготовката за двойката.

България има право да номинира пет човека за мачовете с Мексико, като в деня на тегленето на жребия (4 март) могат да бъдат направени до две промени в първоначалната селекция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати