Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ландо Норис спечели първи полпозишън в кариерата си

Спорт

Ландо Норис спечели първи полпозишън в кариерата си

Ландо Норис спечели първи полпозишън в кариерата си - Tribune.bg

Ландо Норис спечели първия си полпозишън във Формула 1 след драматичен финал на квалификацията в Сочи. Карлос Сайнц и Джордж Ръсел останаха втори и трети. Люис Хамилтън се класира едва четвърти, след като се удари на влизане в бокса в последните минути и се завъртя при единствения си опит за подобряване на времето накрая.

Проливният дъжд, заради който бе отменена третата тренировка, беше спрял, но пистата все още бе мокра за началото на квалификацията. Макс Верстапен въобще не направи обиколки за време. Както е известно той ще стартира от дъното на решетката заради смяна на двигател

Антонио Джовинаци се завъртя в 8-ми завой, а точно в този момент близко зад него бе Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари обаче успя да избегне удара. В края на първия сегмент от квалификацията Хамилтън бе първи пред Ботас и Перес. Отпаднаха Райконен, Шумахер, Джовинаци, Мазепин и Верстапен.

В Q2 не взеха участие Льоклер и Латифи, като и двамата ще изтърпят наказание за смяна на задвижващата система. Фетел, Гасли, Цунода, Латифи и Льоклер отпаднаха. Хамилтън и Ботас отново бяха първи и втори, а този път зад тях се нареди Алонсо. Пистата продължи да изсъхва с напредването на сесията, с което пилотите постигаха все по-бързи времена.

В заключителната част на квалификацията Люис Хамилтън се удари в стената на влизане в питлейна и счупи предното си крило. От отбора обаче му поставиха ново и той излезе отново на пистата. Ландо Норис постигна най-бързо време и спечели полпозишън. Зад него се наредиха Карлос Сайнц и Джордж Ръсел. Хамилтън остана едва четвърти след като се завъртя в последния сектор.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати