Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ''Лъвовете'' се изправят днес срещу Ирландия

Спорт

''Лъвовете'' се изправят днес срещу Ирландия

''Лъвовете'' се изправят днес срещу Ирландия - Tribune.bg
Снимка:

Днес в 21:45 часа националният отбор на България посреща Ейре в първия си мач от новия сезон в Лигата на нациите. В първото издание на този приятелски турнир "Лъвовете" се представиха достойно и завършиха на 2-ро място в своята група, като така стигнаха и до плейоф за класиране на Евро 2020. Всъщност днешната среща, както и двубоят с Уелс след три дни, ще са генерална репетиция точно за този плейоф.

Селекционерът Георги Дерменджиев ще има възможност да провери състоянието на своите играчи, както и да изпробва някои тактически хитрини за предстоящия сблъсък с Унгария на 8 октомври.

Заради пандемията от COVID-19 националите не са се събирали от края на февруари, когато бе контролата с Беларус (0:1). Точно затова мачовете с Ейре и Уелс са толкова важни, защото отборът ще може да влезе в нужния игрови ритъм и да намери правилния синхрон на терена. С Ейре "Лъвовете" имат 11 срещи досега. В тях имат 3 победи, 4 равенства и 4 загуби и голова разлига 9:14.

Днес ще бъде дебютен мач като капитан на отбора за Петър Занев, който вчера получи лентата след гласуване между играчите. Той наследява капитанската роля от Ивелин Попов, който взе решение да сложи край на кариерата си в националния отбор.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп