Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Лъвовете" се подготвят за най-важния си мач

Спорт

"Лъвовете" се подготвят за най-важния си мач

Лъвовете се подготвят за най-важния си мач - Tribune.bg
Снимка:

Футболистите на Георги Дерменджиев се изправят срещу Унгария на националния стадион „Васил Левски” тази вечер от 21,45 часа.

Националният тим на България излиза в изключително важен плейоф за класиране на Европейските футболни финали догодина.

При победа днес, „трикольорите” ще запазят шансовете си за участие на големия форум и ще се изправят срещу победителя от двойката Исландия – Румъния. България имаше късмет при жребия, който отреди националите да бъдат домакини и в двата мача.

Днес със сигурност трябва да бъде излъчен победител в мача, което означава, че той може да бъде решен и след продължения или дузпи.

След среща на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов, бе взето решение на стадиона да могат да присъстват 20% от капацитета на стадиона, който е с 42 470 седящи места. Задължително е привържениците да носят защитна маска или друго средство покриващо носа и устата. На входовете на съоръжението ще бъде измервана телесната температура на всеки посетител, а такива с видими симптоми на настинка няма да бъдат допускани до трибуните. Ще бъдат осигурени и дезинфектиращи средства при влизането на трибуните.

Селекционерът Георги Дерменджиев определи днешния двубой като „най-важния мач в неговата треньорска кариера”, а също така допълни, че сблъсъкът е с много голяма важност за бъдещите поколения у нас, тъй като класиране на Европейско първенство ще повдигне изцяло настроението сред нацията.

„Настроението в отбора е добро, наистина. Този мач се чака от много време. Знае се какви са причините, за да дойде тази дата и да играем тук. Мисля, че отборът е готов за един подобен двубой, който да се изиграе. Важното е какво ще направят играчите на терена. За състава съм наясно кои ще вземат участие. Напрежението е малко повече, така е, но аз се опитвам да го туширам, за да избегнем тази емоция, която би могла да не ни донесе добро. Добре е изобщо, че ще има публика. Мисля, че това ще принесе позитив за отбора. Българският фен от много време чака такъв мач и се надявам, че те ще подкрепят националния тим”, сподели специалистът.

21,45 България – Унгария

Стадион: „Васил Левски”, София

Рефер: Шимон Марчиняк (Полша)

България: Илиев, Сисиньо, Терзиев, Божиков, Недялков, Малинов, Карабельов, Десподов, Неделев, Иванов, Краев

Унгария: Гулачи, Ланг, Орбан, Ат. Салай, Беше, Шигер, Наги, Калмар, Холендер, Шалай, Ад. Салай


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети