Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лайпциг беше близо до подвиг срещу Херта, но остана трети в Бундеслигата

Спорт

Лайпциг беше близо до подвиг срещу Херта, но остана трети в Бундеслигата

Лайпциг беше близо до подвиг срещу Херта, но остана трети в Бундеслигата - Tribune.bg

"Биковете" пропуснаха златен шанс да излязат втори в Германия

РБ Лайпциг завърши наравно 2:2 като домакин на Херта (Берлин) в мача им от 28-ия кръг на Бундеслигата. 

"Биковете" имаха отлична възможност да излязат на второто място в класирането при успех днес, но въпреки че хвърлиха всички сили и дори направиха пълен обрат с човек по-малко, накрая гостите успяха да отмъкнат точката.

Конрад Лаймер отправи първия опасен удар в 7-ата минута, но право в ръцете на Руне Ярстайн. Две минути по-късно обаче Херта излезе напред. Центриране от корнер на Марвин Платенхарт беше засечено отлично от Марко Груич и той изведе гостите напред в резултата.

Лайпциг изравни малко по-късно по същия начин. В 24-ата Кристофер Нкунку изпълни ъглов удар и Клостерман изпревари всички и с глава не даде шанс на вратаря за 1:1.

Втората част започна равностойно, като никой тим не успяваше да вземе превес и играта се задържаше в средата на терена. В 63-ата минута Марсел Халстенберг от състава на Лайпциг беше отстранен за втори жълт картон, което постави Херта в по-добра позиция.

За изненада обаче "биковете" успяха да се прегрупират и успяха да обърнат напълно развоя на срещата с втори гол само пет минути по-късно. Тогава Шик шутира и вратарят Руне Ярстайн допусна грешка, като сам подхвърли топката в мрежата си за 2:1.

Малко след това Куня премина през двама играчи в бяло и застрашително се запъти към вратата на Лайпциг, но резервата Анхелиньо се намеси и успя да изчисти. В 71-та минута в игра влезе зимното попълнение на берлинчани Кжищоф Пьонтек и само десет минути по-късно той бе главно действащо лице. Херта получи дузпа за нарушение срещу Куня и полякът застана зад топката, пращайки я в мрежата на Гулаши за 2:2. 

До края и двата отбора не успяха да създадат някое по-опасно положение, което да прати всички три точки у някой от тях и така те трябваше да се примирят с хикса. Той остави РБ Лайпциг на третото място с 55 точки - на две зад Борусия (Дортмунд), докато Херта се изкачи на десето място с 35 пункта.

РБ Лайпциг - Херта (Берлин) 2:2
0:1 Гружич 9
1:1 Клощерман 24
2:1 Шик 69
2:2 Пьонтек 81 (дузпа)

Стартови състави:

РБ Лайпциг: Гулаши, Халстенберг, Кампл, Клощерман, Лаймер, Нкунку, Олмо, Сабицер, Шик, Упамекано, Вернер

Херта: Ярстейн, Боята, Куня, Дарида, Гружич, Ибишевич, Лукебакио, Пекарик, Платенхард, Шолбред, Торунарига


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети