Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левандовски е футболист №1 на ФИФА

Спорт

Левандовски е футболист №1 на ФИФА

Левандовски е футболист №1 на ФИФА - Tribune.bg

Роберт Левандоски за втора поредна година е футболист №1 на ФИФА! Полякът изпревари носителя на "Златната топка" Лионел Меси и звездата на Ливърпул Мохамед Салах, които бяха другите двама номинирани за наградата.

Нападателят на Манчестър Юнайтед - Кристиано Роналдо, пък получи специална награда за световния рекорд за най-много попадения с националната фланелка.

При дамите №1 стана Алексия Путеяс от Барселона.

Томас Тухел бе избран за най-добър треньор. Мениджърът на Челси изпревари селекционера на Италия Роберто Манчини и треньора на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола.

Вратарят на Челси Едуар Менди беше определен за номер едно на поста си. Стражът помогна на "сините" да спечелят Шампионската лига. Той остави зад себе си Джанлуджи Донарума от ПСЖ, който беше с основен принос за триумфа на Италия на Европейското първенство, както и Мануел Нойер от Байерн.

Наградата "Пушкаш" за най-красив гол получи Ерик Ламела за гола си срещу Арсенал през миналата година. Датският национален отбор и медицинският щаб, който спаси живота на Кристиан Ериксен по време на първия мач на Евро 2020, бяха удостоени с приза за феърплей.

Идеалната единайсеторка на ФИФА за 2021 г. при мъжете е в състав: Джанлуиджи Донарума, Давид Алаба, Рубен Диаш, Леонардо Бонучи, Жоржиньо, Нголо Канте, Кевин Де Бройне, Кристиано Роналдо, Ерлинг Холанд, Роберт Левандовски и Лионел Меси.

В гласуването участват селекционерите и капитаните на националните отбори, журналисти и фенове от целия свят, които трябваше да дадат своя вот до 10 декември 2021. Гласовете на тези четири групи имат еднаква тежест - по 25%.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати