Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лечков подозира, че Касабов е кандидат за президент на БФС на опозицията

Спорт

Лечков подозира, че Касабов е кандидат за президент на БФС на опозицията

Лечков подозира, че Касабов е кандидат за президент на БФС на опозицията - Tribune.bg

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков гостува в предаването „Тази сутрин“ по bTV. От интервюто  му стана ясно, че сегашното ръководство прави всичко с цел да има Конгрес на 15 март, а Борислав Михайлов няма да прави повече опити да се завърне като президент на БФС. Лечков намекна за това, че Бербатов се познава с шефката на Търговския регистър и е имал срещи с нея. Въпреки напористите въпроси на водещата Мария Цънцарова стана ясно, че Красен Кралев изобщо не е от обкръжението на Борислав Михайлов и не ходи в базата на БФС в Бояна. Лечков обяви, че следейки последните събития, има чувството че Михаил Касабов е новият кандидат за президент на опонентите на сегашното ръководство. Накрая сливналията хвърли и „бомбата“, че на Конгреса на БФС през октомври 2021 година са раздавани пари, но не от сегашното ръководство на БФС.

Лечков реагира остро и на скорошната изява на Георги Градев в същото предаване.

„Представяте го за адвокат, а той не е такъв. Дава се възможността на някой да агитира, да кажем, защото иска да става президент на БФС. Те затварят вратата. Казват: „аватари“, споменават Красен Кралев...Значи на всяка цена трябва да е, примерно един човек. Ами дайте отсега още, да не правим Конгрес. Ние тук може да си говорим 1000 дни. Има едни около 500 човека, които решават на Конгреса, разберете го това нещо. Това са тези хора, които работят ежедневно във футбола. И те имат правото да избират и да определят кой ще е президент. Ясно е, че ние обираме негативите, като имена постигнали много във футбола. Затрихме всичко за 2-3 дни и с един протест. Организаторите на който са едни екстремисти. Аз тогава ви го казах и след 15 дни се случи точно това. И сега твърдя, че организаторите на протеста са екстремисти.

Цънцарова: Вашият екип кого ще номинира, кой ще е кандидатът който вие ще подкрепите?

Лечков: Като гледам как се разединяват, да взема да подкрепя Бербатов....Ако малко поработи...Градев вече реши, че е мързелив и не може да работи...

Цънцарова: Хубава ви е смешката, но сега сериозно. Борислав Михайлов обяви, че подготвя свои наследници.

Лечков: Няма такова нещо. Ако някой дойде и поиска подкрепа, аз също съм президент на футболен клуб и имам право на глас.

Цънцарова: Тоест вие няма да се кандидатирате?

Лечков: Не

Цънцарова: А някой от вашето обкръжение? Красен Кралев?

Лечков: Той не е от нашето обкръжение

Цънцарова: Е как ще не е от вашето обкръжение? Всеки ден идвал в БФС, каза господин Градев...

Лечков: Това не е сериозно

Цънцарова: Чест посетител ли е в базата в Бояна бившият спортен министър Красен Кралев.

Лечков: Не. Не съм го виждал там. За последно го видях като беше още министър.

Цънцарова: Защо г-н Градев си е въобразил подобно нещо?

Лечков: Ами питайте го него. Това е несериозно, аз даже не искам да ги коментирам тези неща.


„Бих подкрепи всеки, който се ангажира да направи нов стадион, да се промени Закона за спорта, за да се признават разходите. Покажете ми една държава, където футболният съюз строи стадионите.  Пак повтарям, ще подкрепя всеки един кандидат, който ги направи тези неща".

Цънцарова: Красен Кралев има ли потенциал да ги направи?

Лечков: Не мога да кажа. Нека първо се кандидатира човекът Тогава ще ме поканите и ще кажа кого ще подкрепя. Казвам кого бих подкрепил евентуално, казвам си мнението винаги открито.

Цънцарова: Разбрахме – всичко което казвате вие е факт. Ако го казва някой друг не е факт. Значи излиза, че не е факт, че Красен Кралев например не ходи в базата в Бояна.

Лечков: Ами не е ходил. Аз като ви казвам, че не съм го виждал, значи е така. Добре, да задам така въпроса – даже и да е идвал, какво лошо има? Какво лошо е правил? Но пак казвам, че не съм го виждал. Ние нямаме право да се срещаме с някого ли? Ето например аз вчера се срещнах с наши опоненти от екипа на Бербатов. Аз си говоря с тях, няма проблеми. Светльо Петров например го видях.

"Давате думата в това студио на един, който се нарича адвокат, а той не е такъв. И иска затвор. Вие защо го позволявате? Вие съд ли сте? За лицето Градев говоря. Самият Градев казва за опонента си Бербатов, че няма експертиза, че е мързелив, не му се работи.

Доколкото знам и доколкото го познавам, Боби Михайлов няма намерение да се връща повече като президент на БФС. А като гледам последните събития подозирам, че Михаил Касабов е новият кандидат за президент на опонентите ни.

Съдът разпореди в Търговския регистър да бъде вписан Конгресът за 15 май. Търговският регистър още не го е вписал. Съдът се е произнесъл – това, което ние жалехме. Първоначално не го вписа, съдът отсъди в наша полза и сега на ход е Търговският регистър. Днес се събираме, за да потвърждаваме това нещо – че ще има Конгрес. Не сме страшни, няма да вземем кой знае какви решения днес.

Добър, лош съдът – ние нямаме контакти, за разлика от опонентите. Аз мога да попитам г-н Бербатов дали се познава с шефката на Търговския регистър. И се виждат редовно с нея – знае се, България е малка държава. Виждате всички тези вписвания, които стават.

Веднага след конгреса през октомври 2021 година дойдох при вас и ви казах, че се раздаваха пари в НДК и то не от нас. Какво стана? Забравихме. След две години и половина пак ви го твърдя. Публична тайна е“,  заяви Лечков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети