Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Легендата Джиджи Буфон: Напускам Ювентус!

Спорт

Легендата Джиджи Буфон: Напускам Ювентус!

Легендата Джиджи Буфон: Напускам Ювентус! - Tribune.bg

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон потвърди, че ще напусне клуба след края на сезона.

43-годишният страж се завърна в Торино през лятото на 2019 година след една кампания в ПСЖ, но договорът му с „бианконерите“ изтича през юни и световният шампион чувства, че е време да се раздели с клуба.

Италианският страж запази три сухи мрежи в седем двубоя от Серия А през този сезон и помогна на Ювентус да достигне до финала за Купата на Италия.

Бъдещето ми е ясно и определено. Този красив и дълъг път с Ювентус ще завърши окончателно тази година. Или спирам да играя, или ако изникне добра опция, която ме мотивира да продължа, ще се впусна в нея. Чувствам, че дадох всичко за Ювентус. Получих всички и повече от това не може да се направи“, заяви Буфон.

„Стигнахме до края на цикъла. Липсваше ни приемственост. В крайна сметка в мачовете, които изиграхме срещу първите пет отбора в класирането, често печелихме. Понякога завършвахме при равенство, но и губехме. Загубихме глупави точки срещу по-слабите тимове. Това означава, че сте отбор, който все още не е израснал в характера си“, добави още той пред beIN Sports.

“Имам отлични отношения с Роналдо. Той е много добър човек. Винаги е вкарвал много попадения. Футболистът се подобрява индивидуално, когато отборът печели. Ако това не се случи, страда представянето на всеки отделен играч“, каза легендарният вратар.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати