Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Легендите на Левски поискаха акциите на клуба!

Спорт

Легендите на Левски поискаха акциите на клуба!

Легендите на Левски поискаха акциите на клуба! - Tribune.bg

Вижте пълното съобщение от легендарните футболисти на "сините"

 Куп легенди и ветерани на Левски, сред които Наско Сираков, Борислав Михайлов и Георги Иванов – Гонзо се обърнаха с призив към Васил Божков и Георги Попов. В него те настояват двамата да върнат акциите на клуба в ръцете на ветераните, което според тях ще е гарант за „вечното съществуване“ на Левски.

Ето и целия текст на призива:

Призив от славните Легенди и Ветерани на ПФК „ЛЕВСКИ“ от три поколения!

До г-н Божков и г-н Попов

Господа,

За нас най-голямата чест и привилегия в живота бе, че играхме в отбора на народа. Отбор, създаден през далечната 1914 година с много жар и патриотичен дух от група младежи, неподозиращи, че тяхното творение ще се превърне в най-изповядваната религия в страната.

Ние дарихме своята кръв, пот и младост на клуба, чийто химн бе сътворен от Димчо Дебелянов и композиран от Любомир Пипков.

Нашите голове бяха в чест на препълнените трибуни.

Нашите победи носеха радост на милиони в села и градове. Ние възпитавахме и бяхме възпитани в любов към Родината. Нашият „ЛЕВСКИ“ завинаги ще остане в златните страници на историята с победите си над „Аякс“, „Барселона“, „Атлетико“ (Мадрид), „Щутгарт“, „Динамо“ (Киев), „Киево“, „Удинезе“, „Лацио“ и много други.

Честната игра и висок морал бяха водещи в действията ни на терена. Най-голямото доказателство за нашата преданост към свещената синя фанелка бяха думите на великия наш съотборник и най-обичан спортист в България – Гунди. Георги Аспарухов казваше пред скаутите на италианския „Милан“, дошли да го закупят: "Има една страна – България , там има един отбор – „ЛЕВСКИ“, в него съм се родил и в него ще умра!"

Някои от нас сме с посребрени коси и тела, вече не съвсем здрави, но момчешките ни сърца Ви призовават да върнете голямата ни любов – „ЛЕВСКИ“. Ние също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията Ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни „син“ отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния „ЛЕВСКИ“.

Благодарим за правилния избор!

Послепис

Ценители като Вас на красотата и изкуството не може с лека ръка да унищожат такава реликва като „ЛЕВСКИ“ и да го захвърлят в неизвестна посока с лекота и съзнание, че това е пагубно за най-голямото спортно богатство на България.

 

Добромир Жечев-Бобата, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов-Войната, Емил Спасов, Ангел Станков-бате Геле, Владимир Николчев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Емил Велев-Кокала, Петър Петров, Пламен Николов, Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо, Александър Александров-Кривия, Станислав Ангелов-Пелето, Елин Топузаков-Топчо, Димитър Телкийски-Мечо и много други.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети