Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Легендите Рони О‘Съливан и Джими Уайт откриха новата Национална снукър академия

Спорт

Легендите Рони О‘Съливан и Джими Уайт откриха новата Национална снукър академия

Легендите Рони ОСъливан и Джими Уайт откриха новата Национална снукър академия - Tribune.bg

О‘Съливан и Уайт са в страната за снукър събитието на годината – WINBET Snooker Special

Чисто нова Национална снукър академия отваря врати във ВИП залата на сектор „В” на стадион „Васил Левски”. Лентата беше символично прерязана от две от легендите на джентълменския спорт – Рони О‘Съливан и Джими Уайт.

О‘Съливан е световният шампион и настоящ №1 в световната ранглиста, а Уайт е най-възрастният играч в елита, който разчупи всички стереотипи, че в този спорт звездите трябва да се оттеглят рано от активна кариера.

снукърснукър

Академията е уникална за страната ни и за цяла Източна Европа. Всъщност на Стария континент има едва няколко подобни и с откриването ѝ страната ни се нарежда сред пионерите в снукъра. В нея ще се провеждат тренировки и програми за развитие за деца и възрастни, начинаещи и напреднали, като с тях ще работят професионални треньори. Една от атракциите в залата ще бъде сукното от финалния мач на Световното първенство по снукър през 2022 г., на което Рони О‘Съливан извоюва последната си, седма световна титла.

Британецът подчерта, че в страната му има едва три подобни зали, а те са изключително важни са развитието на този спорт в ранния етап на растежа на младите спортисти. В подобни форуми те имат шанса освен да стъпят на здрава основа от знания, да се съревновават и учат един от друг, заяви и Джими Уайт.

Тандемът О‘Съливан-Уайт пристигна у нас за удоволствие на българската публика за невероятно шоу WINBET Snooker Special. Снощи четирима български снукър играчи имаха честта да излязат на зеленото сукно заедно с легендите – Виктор Илиев, Велиан Димитров, Георги Величков и Христо Сираков. Събитието беше гледано на живо от 1500 зрители.

Българска снукър федерацияБългарска снукър федерация

О‘Съливан беше категоричен, че четиримата български опоненти са играли на световно ниво. „Те могат да бъдат в ранглистата, но вместо това предпочитат да играят любителски. Това показва колко добро е нивото на снукъра в България“, заяви той.

Председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов изрази огромната си радост от големия зрителски интерес. „Бяхме принудени да пуснем допълнителни билети, въпреки че знаехме, че тези места са с лоша видимост. Но нямаше как – получавахме по 100 обаждания на ден с молба за още билети“, разказа той.

И федерацията, и играчите изказаха специална благодарност към WINBET. Операторът е основен спонсор на събитието и има изключителен принос за последните успехи в популяризиране на снукъра у нас.

WinbetWinbet

„Основата да се развива все повече и повече този спорт е той да бъде подкрепян – особено нещо, което се развива с тези темпове. Ние в WINBET смятаме, че това е пътят за развитие“, заяви при откриването на залата маркетинг мениджърът на WINBET Десислава Колева

Тази вечер снукър шоуто WINBET Snooker Special ще има втора галавечер в Пловдив от 18 ч. в комплекс С.И.Л.А. в Пловдив. Срещата ще се излъчва и на живо от телевизия b1b.box.

снукърснукър


Последвайте ни в Google News

 

Етикети WINBET, академия
Топ новини виж още

Хороскоп