Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лео Меси спечели рекордна седма "Златна топка"

Спорт

Лео Меси спечели рекордна седма "Златна топка"

Лео Меси спечели рекордна седма Златна топка - Tribune.bg

Лионел Меси е носителят на Златната топка за 2021 година

Аржентинецът остави зад себе си звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовкси и вдигна седмия си трофей на "Франс Футбол".

На 26-о място в класацията останаха трима футболисти - Жерард Морено от Виляреал, Рубен Диаш от Манчестър Сити и Николо Барела от Интер. Точно пред тях се наредиха Фил Фодън от Манчестър Сити (25) и Педри Гонсалес от Барселона (24). 23-ти се нареди нападателят на Тотнъм Хари Кейн.

На 21-то място се наредиха двама - нападателят на Интер Лаутаро Мартинес и плеймейкърът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш. Първи в топ 20 е Рияд Марез, а пред него е вдигналият Шампионската лига с Челси - Мейсън Маунт.

На 18-то място се нареди бранителят на Милан Симон Кяер, а Луис Суарес е 17-ти. Изненадващо, една от големите звезди на ПСЖ Неймар беше нареден на 16-то място, а пред него е Рахийм Стърлинг.

Леонардо Бонучи беше нареден 14-ти, а дългогодишният му партньор в отбраната на Ювентус и Италия - Джорджо Киелини е на 13-то място. 12-та позиция е за Ромелу Лукаку, а пред него е класиран Ерлинг Холанд

В началото на церемонията стана ясно, че тази година "Франс Футбол" ще даде две нови награди - Отбор на годината и Нападател на годината.

Халфът на Барселона Педри спечели "Трофи Копа" за най-добър футболист под 21 години. Втори остана Джъд Билингам, а трети Джамал Мусиала от Байерн Мюнхен. Роберт Левандовски е първият носител на трофея "Нападател на годината" на "Франс Футбол".

Малко след 22:00ч. започнаха обявяванията на позициите от 10-то надолу. Първият в топ 10 е вратарят на ПСЖ Джанлуиджи Донарума, а девети е Килиян Мбапе.

За най-добър футболист при жените беше обявена Алексия Путеяс от Барселона.

На осмо място в класацията за "Златната топка" се нареди Кевин Де Бройне, а седми е Мохамед Салах, за когото се говореше, че може да се бори за челната тройка. Петкратният носител на трофея Кристиано Роналдо остана шести в подреждането.

За най-добър вратар за 2021 година беше избран Джанлуиджи Донарума.

Пети в битката за "Златната топка" се класира Нголо Канте, а на крачка от топ 3 остана Карим Бензема. Халфът на Челси Жоржиньо беше избран на третото място.

Челси получи и наградата "Отбор на годината" след триумфа си в Шампионската лига.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати