Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски е понижил дълговете си сериозно

Спорт

Левски е понижил дълговете си сериозно

Левски е понижил дълговете си сериозно - Tribune.bg

Вижте подробности

Задълженията на ПФК Левски към Националната агенция по приходите (НАП) са спаднали под 10 милиона лева, обяви членът на Управителния съвет на Левски - Борислав Георгиев. Той добави, че "сините" са пред споразумение с агенцията за разсрочване на останалите дългове.

Георгиев започна с това, че към 1 март 2023, малко преди встъпването в длъжност на новия УС, дълговете са били в размер на 12 029 124 млн лева. Главницата е 7 671 895 лева, а лихвите са 4 357 229 лв. Освен това, Левски е дължал 2.5 млн на доставчици.

"Положението беше изключително критично. В следствие на строга и последователна финансова дисциплина, към 26 ноември към приходната агенция са внесени 2 669 154 лв по текущи задължения. По изпълнителното дело, разбирайте главницата, са внесени 2 622 645", каза той.

"Към настоящия момент, дългът към НАП е под 10 млн - 9 милиона и 998 хиляди. Успяхме да изчистим и текущи задължения за над 700 хиляди лева по изпълнителни дела.

"След многократни срещи в НАП, постигнахме съгласие по всички въпроси. Внесохме искане за отсрочване за максималния срок за три години, като вноските са по 220 хиляди лева на месец. Последната вноска, 36-ата, е изравнителна. В периода, в който се формират тези задължения, са присъединени и едни 2 млн към столична община".

Георгиев обясни, че задълженията към общината също ще бъдат разсрочени и общата вноска на клуба по задълженията ще бъде 279 хиляди лева от януари нататък.

"Няма как да не отбележа, че всички тези резултати са добри, но има и негативни обстоятелства, които влошават ситуацията в клуба. Глобите през цялата 2022 година са в размер на 120 хиляди лева. Тази година те са в размер на 428 хиляди лева. Оставям на вас да прецените каква е причината за това. Адмирирам познанието на нашите фенове относно историята на нашите национални герои. Визирам Тодор Александров. Срещу Шкупи бе издигнат транспарант с негово изказване, което е истина, но това в УЕФА не се толерира. За тях то е ксенофобско. Само за него имаме глоба от 37 хиляди евро. В тази ситуация на клуба, би следвало тези неща да бъдат ограничени. Това са 428 хиляди лева, които можем да внесем през януари и февруари", продължи представителят на УС.

Георгиев каза още, че през изминалата година Левски бележи ръст на приходите от повече от 10%, което "много добре предвид пазара в България".



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети