Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски не успя да превземе крепостта "Ивайло"

Спорт

Левски не успя да превземе крепостта "Ивайло"

Левски не успя да превземе крепостта Ивайло - Tribune.bg
Снимка:

"Сините" направиха нулево реми с Етър

Етър и Левски не излъчиха победител в двубоя си от втория кръг на efbet Лига, който бе игран от 21:00 часа на ст. „Ивайло” във Велико Търново. Срещата завърши при резултат 0:0, като гостите доминираха през по-голямата част от двубоя, но не успяха да извлекат ползи от това, а и стражът на „болярите” Христо Иванов на няколко пъти показа класата си и опази мрежата си суха.

Така Левски прекъсна перфектната си серия от началото на сезона – две победи над Ружомберок в Лига Европа и успех с 4:1 над Дунав на старта на новия сезон. Етър пък направи второ реми със софийски гранд, след като в първия кръг завърши 2:2 при гостуването си на ЦСКА.

Първото полувреме на „Ивайло” мина на високи обороти, като и двата тима създадоха няколко добри положения, но резултатът остана непроменен след 45 минути игра.

Гостите бяха по-активни в атака и по-често отправяха удар, а в 11-ата минута бяха и близо до попадение, но късметът обърна гръб на тима на Петър Хубчев. Мартин Райнов пусна отличен пас по земя за Горанов, който разви атаката с пас надясно, кълбото обаче се отби в крак на бранител. Вратарят Христо Иванов излезе и с плонж успя да отклони леко, а връхлитащият Станислав Иванов, нямаше как да насочи кълбото, което се отби в тялото му и мина близо до левия страничен стълб.

В 24-ата Левски отново изпусна попадението, след като Станислав Иванов и Здравко Димитров не успяха да се координират в пеналта на домакините, а Давиде Мариани стреля право във вратаря.

„Болярите” също на няколко пъти тестваха отбраната на гостите, която показа колебания, но без да се стига до сериозна намеса на Миятович.

В края на първата част Левски направи и втория си сериозен пропуск. Станислав Иванов центрира за включилия се отдясно Мариани, швейцарецът обаче не спря добре топката и я прати във владение на домакините.

Минута след започването на втората част играта бе прекъсната заради гъстия дим разстлал се на терена  след използването на димки от трибуните.

И през второто полувреме столичани бяха по-дейният тим, като действията на терена се развиваха предимно в половината на „виолетовите”, но липсата на късмет и блестящи изяви на вратаря Христо Иванов задържаха равенството на стадиона във Велико Търново.

В 60-ата минута Нуно Рейш засече с глава центриране от корнер, отклонявайки към непокрития Паулиньо, бразилецът обаче не успя да спре топката на няколко метра от вратата.

Петър Хубчев вкара в игра Дени Алар в 68-ата минута, а само две минути по-късно новото попълнение на Левски бе близо до откриване на резултата. Иван Горанов намери с точен пас австриеца, който засече в движение топката, но Христо Иванов бе покрил ъгъла си и парира шута.

Хубчев вкара в игра Франко Мазурек, а в последните минути в игра влезе и Станислав Костов, който замени Паулиньо, но рокадите на специалиста не донесоха промяна в резултата и двата тима записаха по точка в актива си.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети