Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски няма загуба у дома от Пирин от 38 години

Спорт

Левски няма загуба у дома от Пирин от 38 години

Левски няма загуба у дома от Пирин от 38 години - Tribune.bg

„Орлетата“ имат само 1 успех срещу „сините“ в София

Вече 38 години “Левски” няма загуба от “Пирин” в своя дом - “Герена”. “Сините” приемат благоевградчани утре от 20,30 ч в отложен мач от т.нар. роден елит. Столичани отмениха двубоя си с “Пирин” заради ангажиментите си в Лигата на конференциите.

Благоевградчани са гостували на утрешния си съперник 29 пъти в историята.

Статистиката е изцяло на страната на 26-кратните шампиони. “Левски” има 24 победи. Равенствата между двата тима са 4, докато “Пирин” има само един успех - през далечната 1985 г. Поражението за столичани е минимално - 0:1. А по онова време “сините” се казват “Левски - Спартак”. Последният гол на “Пирин” във вратата на столичани на “Герена” пък е преди 7 г. В 11-ата мин на мача от 25-ия кръг благоевградчани откриват резултата чрез Стилиян Николов, но след това “сините” обръщат и стигат до пълен успех - 3:1.

Очаква се треньорът на столичани Николай Костов да направи няколко промени за домакинството с “Пирин” в сравнение с последния мач от Първа лига. Почивка може да получи лидерът и капитан на тима Андриан Краев. Халфът стартира като титуляр и в двата мача на националния отбор и специалистът може да реши да запази силите му за следващия мач на тима - в понеделник срещу “Крумовград”. Бранителят Кристиан Димитров пък пропусна вчерашното занимание на “сините” и е под въпрос за мача с “Пирин”. Партньорът на Димитров в отбраната - Хосе Кордоба, кацна късно снощи в София, след като игра 2 мача за родината си Панама от груповата фаза на Лигата на нациите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети