Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски отказва солиден спонсорски договор

Спорт

Левски отказва солиден спонсорски договор

Левски отказва солиден спонсорски договор - Tribune.bg

"Сините" е трябвало да бъдат екипирани от италианска фирма

Ръководството на Левски е напът да се откаже от спонсорски договор на стойност над 1 000 000 лева, твърди Спортал. Новите собственици на “сините” Наско Сираков и Тити Папазов обмислят да прекратят влезлия в сила договор с италианската фирма за спортна екипировка "Макрон".

Контрактът на 26-кратните шампиони, който беше подписан през миналия декември, е за период от три години, като влезе в сила от 1 юни тази година. Интересното е, че клубът още през март е направил поръчка на стойност 135 000 лева, която обаче не е платена, тъй като Левски вече беше в много тежко финансово състояние. Именно тази сума обяви Наско Сираков на представянето си, когато съобщи, че “сините” имат въпросното задължение към фирма за спортна екипировка.

Както е известно, Левски имаше договор до 2022 година със “Sport Depot” за екипировка "Найк", но бившите ръководни фактори на “Герена” прекратиха преждевременно контракта, като избраха офертата на "Макрон", която трябва да донесе печалба от 1 млн. лева на клуба в рамките на три сезона.

Появилата се преди седмица информация, че имало идея от "Макрон" да управляват фен магазина на стадион “Георги Аспарухов”, не отговарят на истината.

Новите шефове на Левски вече уволниха Петър Хубчев и щаба му, който иска неустойка за своя договор до лятото на 2021 година, освен че има да получава над 200 000 лева за последните месеци, в които е работил без месечно възнаграждение предвид ситуацията в клуба.

При положение, че двете страни не се разберат, може да се стигне и до съд. Същото сега се отнася и за италианската фирма, която последните години набира сериозна скорост и вече е на трето място сред футболните екипировки във водещите първенства от първа, втора и трета дивизия на Испания, Англия, Италия, Германия, Франция и Португалия, чиито 238 отбори са обличани от общо 37 различни спортни бранда.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети