Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски победи Черно Море и си гарантира бараж за Европа

Спорт

Левски победи Черно Море и си гарантира бараж за Европа

Левски победи Черно Море и си гарантира бараж за Европа - Tribune.bg

Варненският тим е аут от Европа, „сините“ си гарантираха поне бараж

Левски се бетонира на четвъртото място в „Efbet Първа професионална лига“, след като устиска много важно 2:1 от прекия си конкурент Черно море. С два гола на бразилския нападател Рикардиньо тимът на Елин Топузаков вече е сигурен, че ще играе поне бараж за класиране в европейските клубни турнири срещу най-високо класирания в групата от 7-о до 10-о място, като това почти сигурно ще бъде Славия.

Мачът на стадион „Георги Аспарухов“ започна кошмарно за домакините, които инкасираха гол още в 12-ата мин. Филип Кръстев сбърка глупаво топка пред собственото си наказателно поле, което позволи на Виктор Попов да центрира към Матеус Машадо. Нападателят на „моряците“ изпревари Сонко Сундберг и чукна топката в долния десен ъгъл на Пламен Андреев за 0:1. Само 5 минути по-късно обаче направилият пореден силен мач Уелтън проби отляво и поднесе топката на сънародника си Рикардиньо за 1:1.

През второто полувреме Черно море игра по-добре, но така и не успя да прати топката в мрежата на Левски. Вместо това, Рикардиньо се възползва от неразбирателство между вратаря Иван Дюлгеров и Едгар Пашеко и с глава направи обрата пълен за 2:1. До края варненци натикаха „сините“ в тяхното наказателно поле, но не успяха да стигнат до нещо повече в този мач.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети