Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски победи ЦСКА с 1:0 във Вечното дерби

Спорт

Левски победи ЦСКА с 1:0 във Вечното дерби

Левски победи ЦСКА с 1:0 във Вечното дерби - Tribune.bg
Снимка:

Левски победи ЦСКА с минималното 1:0 пред около 30 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски“ в големия сблъсък от осмия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата падна в 86-ата минута, когато точен с глава бе Кристиан Макун.

С успеха „сините“ събраха 28 точки в актива си на второто място във временното класиране, като с толкова е и лидерът Лудогорец. ЦСКА е на 13-ата позиция с 10 точки. В следващия 13-и кръг „сините“ посрещат Берое, докато „армейците“ са домакини на Ботев Враца.

Левски започна агресивно и стигна до първия удар в мача още в деветата секунда. Мустафа Сангаре проби през центъра и нанесе силен удар към горния ляв ъгъл, но прати топката над вратата.

В следващите минути ЦСКА опита няколко атаки, като атакува основно чрез Джейсън Локило от десния фланг, но "червените" не успя да застрашат вратата на "сините".

В седмата минута Локило центрира от корнер и качи топката на главата на Тибо Вион, който нанесе точен удар, но Матей Маркович изби. Няколко секунди след това Мика Пинто пробва късмета си от достанция, но опасният му шут мина покрай вратата.

В деветата минута главният съдия Драгомир Драганов прецени, че топката е твърде мека и я смени.

В 10-ата минута Сангаре проби, намери Александър Колев, който върна за Карлос Охене, а ганайският полузащитник шутира от около 20-ина метра, но бе много неточен.

Четвърт час игра след началото на срещата Локило центрира силно и уцели Охене в лицето, а ганаецът е с маска заради проблеми в носа. Играта бе подновена след 3-минутно прекъсване.

В 19-ата минута Сангаре отне топката при грешка при изнасянето на топката от ЦСКА, като Лиъм Купър спъна нападателя, но Драганов прецени, че ситуацията е чиста, въпреки претенциите на "сините" за нарушение и дори червен картон.

В 23-ата минута се стигна до най-чистото положение от началото на мача и то бе на сметката на Левски. Алекс Колев получи извеждащ пас отдясно в наказателното поле и стреля към близкия ъгъл, но бе спрян от страничния стълб.

ЦСКА отговори с чиста ситуация на свой ред. Аарон Исека получи топката в близост до вратата на Левски и нанесе удар, който бе блокиран от бранител в синьо и топката излезе в корнер, от който не последва нищо интересно.

В 31-вата минута Кристиан Макун стреля директно от пряк свободен удар от над 30 метра, но изпълнението на венецуелския бранител бе слабо, неточно и насочено към центъра на вратата.

В 37-ата минута Левски стигна до ново много чисто положение. Алдаир върна топката от аутлинията към Мустафа Сангаре, който стреля отблизо, но бе блокиран и последва ъглов удар. След корнера последва разбъркване, но не и гол.

В 44-ата минута Густаво Бусато се забави около минута с изпълнението на аут, след като отиде да даде указания на Джонатан Линдсет. Алекс Колев поиска картон, но Драганов не поиска такъв.

В 45-ата минута Марселино Кареасо изведе Исека сам срещу Матей Маркович, нападателят преодоля вратаря, но Цунами изчисти от голлинията. "Червените" имаха претенции за нарушение на Маркович срещу Исека, но дузпа не последва.

Дълбоко в добавеното време на първата част Ето'о измъкна топката край тъчлинията, разигра на двойно с Линдсет, след което центрира към Локило, той опита да намери Исека в наказателното поле, но Цунами се намеси и изчисти.

След интересни първи 45 минути двата тима се оттеглиха на почивката при нулево реми.

В 52-рата минута Евертон Бала пробва късмета си от далечна дистанция, Бусато успя да избие хубавия шут към долния десен ъгъл, а при добавката Майкон стреля високо над вратата.

Шест минути след това току появилият се на терена Джавад Ел Джемили стреля от 20-ина метра, Бусато успя да се справи, Сангаре стигна до топката и пробва подаване, но не сполучи. В 60-ата минута Евертон стреля слабо и Бусато улови лесно.

В 66-ата минута ЦСКА имаше изключителна възможност да излезе напред в резултата. Джонатан Линдсет получи пас отдясно и стреля от около точката на дузпата, но топката премина на сантиметри покрай вратата на Маркович.

Минута след това Евертон Бала проби отлично по левия фланг и пробва прострелно подаване към Мустафа Сангаре, който бе непокрит, но централният нападател се размина с топката и тя напусна пределите на терена.

В 69-ата минута Джонатан Линдсет открадна топката около наказателното поле на Левски и я върна за влезлия от пейката Джейсън Локило, който стреля мощно от дъгата, но над вратата на Матей Маркович.

В 81-вата минута Фабио Лима центрира в близост до границата на наказателното поле, след като самият той бе фаулиран от Мика Пинто, Сангаре засече с глава, но топката бе изчистена в ъглов удар, от който не последва нищо сериозно.

В 82-рата минута Майкон проби добре по левия фланг и качи топката на главата на Сангаре, който отново бе блокиран от бранител на ЦСКА.

Две минути след това Фабио Лима намери Алдаир, който навлезе в наказателното поле и центрира за Майкон, който нанесе удар от въздуха, но Густаво Бусато отново внимаваше и се справи с изстреля на своя сънародник.

В 86-ата минута Алекс Колев свали за Джавад Ел Джемили, който стреля от воле, а отбраната на ЦСКА изчисти в корнер. Фабио Лима центрира към Кристиан Макун, който засече с глава, Бусато опита да избие, но топката вече бе преминала голлинията - 1:0 за Левски!

В третата минута от добавеното време ЦСКА пробва да изравни, след като Годуин Коялипу проби отдясно, навлезе навътре и шутира към далечния десен ъгъл, но топката профуча над вратата. До края "армейците" опитаха да изравнят, но не успяха и Левски спечели!

ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:0 
1:0 Кристиан Макун 86

ЛЕВСКИ: Матей Маркович, Кристиан Димитров, Цунами, Кристиан Макун, Алдаир, Карлос Охене, Асен Митков, Евертон Бала, Майкон, Александър Колев, Мустафа Сангаре

ЦСКА: Густаво Бусато, Тибо Вион, Лумбард Делова, Лиъм Купър, Мика Пинто, Марселиньо Кареасо, Джеймс Ето`о, Джейсън Локило, Джонатан Линдсет, Зюмюр Бютучи, Аарон Исека

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: "Васил Левски", София


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети