Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски прекъсна негативната си серия след победа над Хебър

Спорт

Левски прекъсна негативната си серия след победа над Хебър

Левски прекъсна негативната си серия след победа над Хебър - Tribune.bg

Вижте как

Левски най-накрая успя да прекъсне кошмарната си серия без победа в първенството и надви с 2:0 Хебър като гост на стадион "Георги Бенковски" в мач от 22-я кръг на efbet Лига.

Срещата започна с ранен жълт картон. Роберт Мазан влезе в краката на Ноа Сонко Сундберг и незабавно бе санкциониран от Георги Гинчев след едва 6 минути игра. Минута по-късно Левски имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Георги Търтов след изстрел на Илиян Стефанов, но 11-метров наказателен удар не последва.

Нервите продължиха да властват в началните минути и старши треньорът на домакините Владимир Манчев също бе санкциониран за претенции към главния съдия. Левски натисна и организира няколко добри атаки в следващите минути, а логичното се случи в 18-ата минута. Филип Кръстев изведе Рикардиньо, който бе изпуснат от Камен Хаджиев и с хубав удар по земя в далечния десен ъгъл се разписа за 1:0 в полза на "сините".

Бразилският нападател имаше възможност да удои аванса на своя тим само две минути по-късно, когато получи центриране отдясно от Андриан Краев и с глава насочи топката към вратата на Хебър, но Петър Дебърлиев се намеси безпроблемно.

В 26-ата минута отново Рикардиньо бе близо до гол, след като получи подаване от сънародника си Уелтон отляво, но ударът на нападателя бе блокиран. Левски продължи да е опасен чрез бразилското трио в предни позиции, като в 29-ата минута Уелтон отправи много красив удар в далечния ъгъл на Дебърлиев, но стражът на домакините успя да избие.

В 43-ата минута Уелтон проби изключително опасно отляво, навлезе в наказателното поле и шутира мощно в близкия ъгъл на вратата, пазена от Дебърлиев, но стражът на Хебър се намеси и изби в корнер.

Левски имаше златен шанс да удвои аванса си в 56-ата минута. След изпълнение на ъглов удар Ноа Сонко Сундберг се озова на брилянтна позиция на по-малко от 5 метра от вратата на Дебърлиев, но вратарят се хвърли самоотвержено и изби в нов корнер, от който не последва нищо интересно.

В 61-ата минута Сонко Сундберг проби добре и даде възможност на Жереми Петрис да центрира към Илиян Стефанов, който отправи удар с глава, но твърде слаб и в ръцете на вратаря.

Левски стигна до второ попадение в 74-ата минута, с което на практика си реши всичко в мача. Филип Кръстев центрира от свободен удар, Сонко Сундберг свали с глава, запазвайки топката в очертанията на терена със сетни сили, към Цунами, той стреля в горната греда, а при добавката на празна врата Рикардиньо безпроблемно удвои аванса на "сините".

Хебър - Левски 0:2
0:1 Рикардиньо 18
0:2 Рикардиньо 74


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети